De Zeehond is op het gebied van zwemmen en waterpolo een bekend fenomeen in de regio dankzij de jarenlange deelname aan zwem- en waterpolocompetities (senioren en jeugd) en toernooien. Daarbij is de vereniging door de jaren heen, mede dankzij jullie, qua leden maar vooral ook sportief gegroeid. De waterpolotak is door de jaren heen gegroeid van enkele teams uitkomend in de lokale kringcompetitie tot een club met 7 a 8 teams waarvan het eerste zelfs in de derde klasse van de Bond heeft gespeeld. Hierbij stond en staat sportiviteit en gezelligheid nog steeds op de eerste plaats.

Omdat het ledental de afgelopen tien jaar langzaam is afgenomen vormen we inmiddels al twee jaar een startgemeenschap met SCOM uit Hoogvliet. Samen met SCOM hebben we vier herenteams, twee damesteams en meerdere jeugdploegen in de A, B, C, D en E-jeugd. Deze komen uit in de 1e, 3e, 4e en 5e klasse District. De Zeehond-spelers zijn verdeeld over de teams (o.a. Heren 1 en 2 en dames 2 en jeugdploegen). Hierbij zijn nog drie teams (bijna) volledig Zeehond zoals Heren 2 (vorig jaar kampioen in 4e klasse en nu uitkomend in 3e klasse) en de D2 en E1 jeugdteams. Met een mooi nieuw zwembad in Rozenburg (De Rozenburcht) waar de meeste wedstrijden (enkele jeugdwedstrijden worden in Hoogvliet gespeeld) van de startgemeenschap worden gepeeld willen we de waterpolosport in Rozenburg levend houden. De afgelopen jaren hebben we vooral nieuwe jeugdleden geworven die inmiddels actief meedoen in verschillende jeugdteams. Daarnaast hebben we elk jaar vlak voor kerst (laatste week voor de kerstvakantie op maandag- en donderdagavond) een bitterballen- introductie-waterpolotoernooi. Hierover wordt altijd apart gecommuniceerd maar meer informatie kun je altijd opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We willen via deze weg ook oud-leden benaderen om weer lid te worden van onze mooie en gezellige vereniging en in ieder geval mee te doen aan het jaarlijkse bitterballentoernooi. Heb je wel zin maar te weinig tijd, informeer dan even over de mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om alleen te trainen zonder wedstrijden te spelen. Uiteraard ben je ook van harte welkom om een paar keer mee te trainen zonder gelijk lid te worden, dit kan op maandag van 20:00 uur tot 21:30 uur en op donderdag van 20:30 tot 21:30 in de Rozenburcht. Als laatste vragen we je om mensen in je omgeving enthousiast te maken voor de leukste sport die er is: waterpolo!!!

Indien je nog vragen en opmerkingen hebt of gelijk lid wil worden dan kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij hopen spoedig iets van je te horen,

Groep public relations (Marjon Ouwenbroek, Bart Erkelens, Ties Jacobs en Maarten Weers)