De waterpoloafdeling van de startgemeenschap heeft voor het seizoen 2016 - 2017 15 teams ingeschreven. In 7 van deze teams nemen leden van onze club deel aan de competitie. De Zeehond-spelers komen uit in o.a. het eerste en tweede herenteam, het tweede damesteam en vier jeugdploegen. Hierbij zijn nog drie teams bijna volledig Zeehond zoals Heren 2 (vorig seizoen kampioen 4e klasse en en nu uitkomend in de derde klasse en de D2 en E1 jeugdteams. Alle teams komen uit in de competities van Regio West. Daarnaast hebben we een leuke groep minioren die maandelijks aan minipolotoernooien meedoen. Uiteraard zijn we op zoek naar nieuwe jeugdleden maar ook volwassen leden voor de waterpolo!! Meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zwemmen is naast een hele leuke activiteit ook een heel gezonde en effectieve manier van bewegen. Er is geen andere sport waarbij je tegelijkertijd zoveel spiergroepen tegelijk gebruikt. Door de druk van het water op je hele lichaam ontwikkelen je spieren zich evenwichtig en gebruik je meerdere spiergroepen tegelijk. Hierdoor is de belasting goed verdeeld over meerdere spieren en zal spier- of gewrichtspijn na het sporten altijd minder zijn dan bij andere sporten. Zwemmen is daarbij heel goed voor hart, longen en soepele spieren wat zorgt vooruitstekende fitheid en conditie. Ook is het bewezen dat je bij gemiddelde inspanning zwemmend meer calorieën verbrand dan bij andere sporten.Vergelijkingstabel energieverbruik

Bij waterpolo combineer je de basiselementen van het zwemmen met een balspel, het is de perfecte combinatie van zwemmen en een teamsport. Hierbij is het belangrijk dat je naast een goede zwemconditie ook beschikt over andere vaardigheden zoals het zwemmen met de bal en het gooien van de bal (naar een medespeler en op het doel), het snel kunnen stoppen en starten met zwemmen en hoog uit het water komen. Hierdoor train je specifieke spiergroepen nog beter.

Alles rond het waterpolo is gebaseerd op presteren met een glimlach oftewel er wordt getraind en gespeeld voor de overwinning maar er is ook voldoende plaats voor plezier. Binnen de vereniging bestaat een traditie voor het spelen van minimaal één weekendtoernooi per jaar en tevens van één onderling waterpolotoernooi (met introducees). Het verenigingsleven stopt niet bij het waterpolospel, er worden diverse andere zaken buiten het waterpolo om georganiseerd. Wie hier zin in heeft doet mee zonder verplichtingen.