Het eerste herenteam van de startgemeenschap heeft dankzij een solide overwinning vorige week op het al gedegradeerde team van Westland nog volop kans om zich te handhaven in de derde klasse van de Bond. Het wordt echter wel een lastige opgave met nog drie moeilijke tegenstanders en drie punten achterstand op de naaste concurrenten.

Deze week kwamen de heren net tekort tegen WZC in Zoetermeer. Tot in de derde periode ging het gelijk op en kwamen beide teams moeilijk tot scoren (1-1, doelpunt Sascha Aknaev)). Na de 2-1 van de thuisploeg hadden de bezoekers kans om bij te blijven maar drie overtal situaties werden niet benut. De periode werd afgesloten met een 4-2 achterstand (doelpunt Alex Heskes). Al snel in de vierde periode kwam men terug tot 4-3 door Jeffrey Meesters maar door een goed uitgespeelde overtalsituatie werd de marge weer twee (5-3). De bezoekers hadden kansen om terug in de wedstrijd te komen maar helaas lukte dit niet. Eindstand 6-4 (doelpunt Thijs Schouten).

Het tweede team heeft zich stevig in de subtop genesteld (vierde plaats) in de derde klasse District. Vorige week werd er na 3-0 een 3-0 achterstand uiteindelijk met 7-10 gewonnen bij de Kempvis in Spijkenisse. Met nog twee wedstrijden te gaan gaat men proberen om de vierde plaats vast te houden. Doelpunten: Niek Impens, Danny v/d Heuvel en Maarten Weers (allen 2x), Sven van Kan, Sam Kocken, Lucas Groenewout en René Bak.

Van de overige team wisten het vierde en vijfde herenteam, de C-meisjes en C1-jongens hun wedstrijden te winnen. De C2-jongens en beide EG-teams verloren helaas hun wedstrijd.

Nieuwe leden gezocht

De waterpoloërs van de Zeehond zijn altijd op zoek naar nieuwe mannelijke en vrouwelijke collega’s. Zowel oud-zwemmers, oud-waterpoloërs en mensen zonder ervaring worden van harte uitgenodigd om eens (of opnieuw) kennis te maken met de waterpolosport. Sportiviteit en gezelligheid zijn hierbij het belangrijkste. Er wordt uiteraard gestreden voor de overwinning maar sportiviteit en plezier hebben in de sport is net zo belangrijk.

Wil je meer informatie over de waterpolosport (volwassenen en jeugd) in Rozenburg of wil je lid worden neem dan contact op via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk eens op onze website www.zeehond73.nl. Als gast kunt je drie keer gratis meetrainen.