Sg SCOMZeehondDuck CM1 behoud eerste plaats

Zaterdag 8 december startte de allereerste wedstrijd van die dag met 45 minuten vertraging vanwege de vele aanmeldingen bij het wedstrijd zwemmen. De CM1 teams van zowel sg ScomZeehondduck als MNC Dordrecht stonden enigszins in de startblokken maar hun geduld werd door de vertraging flink op de proef gesteld. Maar uiteindelijk werd het start fluitsignaal afgegeven en kon de wedstrijd beginnen. Hoewel het sgSCOMZeehondDuck CM1 was die het opzwemmen in de eerste periode de bal wisten te bemachtigen werd er geen goede aanval opgezet en werd het een kwestie om de eerste verdediging in te zetten maar MNC Dordrecht zag de gaten in de verdediging en wisten de meiden van sg SCOMZeehondDuck af te troeven met een doelpunt 0-1.

Dit beviel de C meiden niet en waren vast besloten om het spel om te draaien en naar hun hand te zetten, hoewel er ruim 2 minuten geen doelpunt viel maar aan beide kanten alleen maar doelpogingen waren was het Doenja Stolk die met een boogballetje de verdediging van MNC Dordrecht verraste en stand op 1-1 zette. MNC Dordrecht had een tegen reactie op en wist binnen 14 seconden het doelnet te vinden, 1-2. De meiden van MNC Dordrecht waren hun geluk nog aan het vieren als Joyce van Diesen volledig onttrokken aan het zicht van MNC Dordrecht de bal in het doel legt en de stand weer gelijk brengt op 2-2. Door het druk zetten van sgSCOMZeehondDuck kwamen de meiden van MNC Dordrecht niet meer in de buurt van het doel en werd er een afstand schot ingezet maar die werd door de verdediging van SCOMZeehondDuck afgewimpeld zodat de bal weer in handen van het thuisteam kwam, Carmen Dussel wist de tegenstandster te slim af te zijn en kreeg de bal als midvoor in handen en pakte met een sprong halve draai combinatie de stand in het voordeel van sg SCOMZeehondDuck te brengen 3-2.

In de tweede periode wisten beide teams niet te score maar wisten wel meerdere speelsters van beide teams
een beloning binnen te halen van 20 seconden rust in het hoekje…. Dit tot zeer veel onvrede van de coach van MNC Dordrecht welke van de arbitrage een mooi geel rechthoekig kaartje te zien kreeg. Hoewel beide teams voldoende kansen creëerden in de derde periode was het voordeel bij MNC Dordrecht die een paar kansen wisten te benutten tegen één benutte kans van sg SCOMZeehondDuck en daarmee de laatste rust periode van 1 minuut inging met een stand van 4-4. Het was van te voren te verwachten dat het een spannende wedstrijd zou worden en dat bleek ook de gehele 4de periode. Er gebeurde van alles in het veld, U20’s, doelpogingen op de lat / paal / net over, doelpogingen die door beide keepsters tegen gehouden werden en de tijd tikte verder. Het leek uit te gaan komen op een gelijk spel maar in de laatste minuut was het een speelster van MNC Dordrecht die een overtreding maakte en sg SCOMZeehondDuck een strafworp kreeg toebedeeld. Het was niet de eerste strafworp voor sg SCOMZeehondDuck deze wedstrijd, de eerdere strafworp was in de 2de periode maar de bal kwam op het water en daardoor kon de keepster van MNC Dordrecht de bal gewoon oppakken, het was aan Doenja Stolk om de rust te bewaren en op het juiste moment de bal nu wel in het doelnet te plaatsen en op het fluitsignaal werd de keepster van MNC Dordrecht alsnog verrast met een prachtig schot binnenkant paal in het doelnet. De laatste 55 seconden was het direct weer druk zetten zodat MNC Dordrecht niet tot score kon komen en dat hielden de meiden van de Cm1 voldoende vol en konden zelf de tijd volmaken door de bal rond te spelen.

Sg SCOMZeehondDuck CM1 – MNC Dorecht CM*1 5 - 4 (3-2;0-0;1-2;1-0)
Doelpunten : Doenja (2), Carmen (2), Joyce (1)


Column

Het bijwonen van een wedstrijd - Door: Annelotte Kas

Bij voetbal sta je langs een koude lijn te kijken naar de wedstrijd die daar
gaande is. Bij handbal zit je in een klamme gymzaal en luister je naar
piepende gympen.
Bij Waterpolo is het net even anders. Je zit in een warm zwembad en kijkt,
vaak vanaf de zijkant, soms vanaf boven, naar de wedstrijd die zich in het water afspeelt.
Het vergt soms wat concentratie, die wedstrijden. Want je wil graag de bal
in de gaten houden, kijken wat de spelers doen en dat te midden van
een grote spetterpartij die je het zicht deels ontneemt.

Toch heeft het wel wat. Je zit warm en droog te kijken naar een spelletje
dat zich snel voortbeweegt. Als je even wegkijkt, heb je al een heel stuk
gemist. Ik verwonder me wel over de scheidsrechter. Hoe kan die het zo
goed zien, in het midden van al het waterballet?

Wil jij ook een column schrijven? Stuur 150-200 woorden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Mededeling

Bij de redactie hebben we veel vragen gekregen over de verslagen van de wedstrijd die gedeeld worden. Graag ontvangen we van iedereen die het leuk vind om stukjes te schrijven een kort verslag van de wedstrijd die ze hebben bijgewoond of gespeeld. Op deze manier worden de verslagen in de nieuwsbrief een stuk persoonlijker en daardoor ook leuker om te lezen. Dus jong en oud, schroom je niet om een leuk stukje te schrijven over de wedstrijden.

Stuur deze stukjes verslagen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voeg er eventueel een leuke foto aan toe en zie je verslag in de nieuwsbrief terug!

Alvast ontzettend bedankt voor jullie inzendingen,

Met vriendelijke groet,
De Waterpolo Nieuwsbrief Redactie