Afdrukken
Hits: 2392

Het nieuwe waterpoloseizoen is weer gestart en sinds dit seizoen is de stargemeenschap uitgebreid met de Duck uit Brielle. Er zijn dit jaar 14 teams ingeschreven waarvan 5 heren-, 1 dames- en 8 jeugdteams. In een aantal daarvan zijn leden van de Zeehond vertegenwoordigd.

Het eerste herenteam staat na drie wedstrijden op de negende plaats na 1 maal winst en twee verliespartijen. Afgelopen weekend werd er thuis verloren van de Devel uit Zwijndrecht. De thuisploeg had het moeilijk in deze wedstrijd. In de eerste periode kon de schade nog beperkt worden (0-1) maar omdat de thuisploeg veel moeite had om tot scoren te komen stond er halverwege de derde periode al een flink achterstand op het scorebord (0-5). Vanaf dat moment wisten de heren wat meer terug te doen en ging de wedstrijd gelijk op tot een 4-9 eindstand. Doelpunten: Daniel Aknaev, Robert Goedendorp, Jim Kok en Alex Heskes.

Het tweede en derde team speelden beiden een spannende wedstrijd. Het derde is met een gelijk spel en twee verliespartijen matig aan de competitie begonnen maar wist wel nipt met 3-2 te winnen van Wiekslag uit Alblasserdam. Het winnende doelpunt viel in de laatste minuut en kwam op naam van Arthur Kroon. Daarvoor hadden Leo Verbrugge en Max Greve al gescoord. Het gepromoveerde tweede team heeft een betere start gehad en won tot nu toe beide gespeelde wedstrijden. Dit weekend verloren ze helaas nipt van de koploper SVH uit Rotterdam. In een gelijk opgaande wedstrijd trokken de bezoekers met oud-international en coach van het Nederlands damesteam Arno Havenga in de gelederen uiteindelijk aan het langste eind. In de laatste periode bij een 6-6 stand kreeg de thuisploeg kans op een voorsprong. Helaas viel het doelpunt niet en zorgde Havenga himself in de tegenaanval voor de achterstand. De gelijkmaker hing nog in de lucht maar kwam er uiteindelijk niet. Doelpunten: René Bak (3 maal), Wesley van Kan, Kevin Bergwerff en Jeffrey Meesters.

Van de overige teams zijn vooral Heren vier (met veel voormalig jeugdspelers) en de C1- en C2-jongens en C-meisjes goed aan het seizoen begonnen (drie- en twee keer tweemaal winst). De dames (eenmaal winst) en de E1 (1 gelijkspel) en E2-jeugd (nog niet gewonnen) kennen een minder goede start. Gelukkig is het seizoen nog lang en komt er nog voldoende gelegenheid om punten te pakken.

Nieuwe leden gezocht

De waterpoloërs van de Zeehond zijn altijd op zoek naar nieuwe mannelijke en vrouwelijke collega’s. Zowel oud-zwemmers, oud-waterpoloërs en mensen zonder ervaring worden van harte uitgenodigd om eens (of opnieuw) kennis te maken met de waterpolosport. Sportiviteit en gezelligheid zijn hierbij het belangrijkste. Er wordt uiteraard gestreden voor de overwinning maar sportiviteit en plezier hebben in de sport is net zo belangrijk.

Wil je meer informatie over de waterpolosport (volwassenen en jeugd) in Rozenburg of wil je lid worden neem dan contact op via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk eens op onze website www.zeehond73.nl. Als gast kunt je drie keer gratis meetrainen (maandag van 20:00 tot 21:30). De jeugdtrainingen zijn op maandag van 17:45 tot 18:30, woensdag van 18:15 tot 19:00 (zwemtraining E- en D-jeugd) en vrijdag van 17:45 tot 18:30.