PERNISSER JEUGD MAAKT KENNIS MET WATERPOLOPHOTO 2018 07 04 15 10 09

Op een mooie zonnige woensdagmiddag 4 juli werd in Pernis het Huis van de Wijk in De Bonte Koe geopend door de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. De nieuwe gymzaal, gelegen naast het openluchtzwembad in Pernis, heeft als doel de lokale bevolking nog meer aan het sporten te krijgen.

Om de feestelijkheden nog meer luister bij te zetten, had de organisatie onze vereniging gevraagd om een waterpoloclinic in het zwembad te geven. Een mooie gelegenheid om de startgemeenschap in dit dorp weer eens op de kaart te zetten. Aan het weer en de enthousiaste trainers lag het in elk geval niet en ook de burgervader van Rotterdam kwam nog even een kijkje nemen.

In het verleden wisten de Pernisser waterratjes de SCOM-waterpologelederen duidelijk te versterken, maar de aanwas was de afgelopen jaren weggevallen. Hopelijk was deze waterpoloclinic een nieuw begin voor een standvastige relatie tussen Pernis en de startgemeenschap.

PHOTO 2018 07 04 15 10 09PHOTO 2018 07 04 15 10 09 1PHOTO 2018 07 04 15 10 10 1


VAN DE WATERPOLO COMMISSIE - SG SCOMZeehondDuck heeft een logo.

Beste leden van de SG SCOMZeehondDuck,

Bij een nieuwe startgemeenschap hoort ook een nieuw beeld. Hieronder presenteren wij het logo van de Startgemeenschap SCOMZeehondDuck.

De logo zal met ingang van het komend seizoen ons beeldmerk worden in Sportlink, nieuwsbrief en andere uitingen als Startgemeenschap SCOMZeehondDuck.

SCOMZeehondDuckNamens de besturen van SCOM, De Zeehond’73 en De Duck.

Kees Heskes


Informatieavonden seizoen 2018/2019

InfoNa de zomervakantie gaat er voor de jonge waterpolospelertjes weer heel wat veranderen. Er is een nieuwe ploeg met nieuwe ploeggenootjes. Wellicht zijn ook de trainingstijden veranderd. Sommige spelertjes zullen bovendien voor de eerste keer hun krachten gaan meten in de competitie.

Dat kan natuurlijk een heleboel vragen opleveren. Traditiegetrouw zal de waterpolocommissie beschikbaar zijn voor het geven van informatie.

Na de vakantie is er voor de ouders van de E- en D-jeugd een informatieavond waarbij de waterpolocommissie informatie zal verstrekken en vragen van uw kant kan beantwoorden.

Deze bijeenkomsten vinden in Hoogvliet en Brielle plaats tijdens de trainingen van de kinderen. In Rozenburg is een apart moment gereserveerd.

In Zwembad Hoogvliet en Zwembad De Dukdalf zullen deze bijeenkomsten plaatsvinden op: vrijdag 31 augustus 2018. In Zwembad De Rozenburcht kunt u terecht op donderdag 6 september 2018 van 19:15 – 20:15.

Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld!

Voorafgaand aan deze ouderinformatieavonden vindt op woensdag 29 augustus 2018 in Zwembad Hoogvliet een bijeenkomst plaats voor alle trainers en coaches van de EG-, DG-, CJ- en CM-ploegen.


Trainen in het nieuwe seizoen

Beste Waterpololeden van de SG SCOMZeehondDuck,

calendarHet vormen van de SG SCOMZeehondDuck betekent ook dat de indeling van de trainingen opnieuw ingericht moesten worden.

We hebben ernaar gestreefd zoveel mogelijk de gelegenheid te creëren dat de gecombineerde teams gezamenlijk kunnen trainen en tevens voldoende water per training aan te kunnen bieden. We realiseren ons dat voor sommige teams de verandering in dit schema groot is ten opzichte van het afgelopen seizoen. We denken wel dat we met dit schema een goede balans hebben kunnen vinden van de trainingsmogelijkheden en -momenten van alle teams.
De teamindelingen zijn nog niet voor alle teams ingevuld. Wij proberen de teamindeling volgende week in de nieuwsbrief te publiceren. Als dit niet lukt dan zal de teamindeling in ieder geval via de websites gepubliceerd gaan worden.

Rest mij nog iedereen een goede vakantie toe te wensen. We zien iedereen graag gezond en uitgerust op 27 augustus a.s. weer terug.

Namens de Waterpolocommissie

Kees Heskes
Voorzitter