Zo aan het einde van het seizoen lieten de verschillende ploegen van de startgemeenschap zich weer van hun beste kant zien. De tellers sloegen nadrukkelijk uit in het voordeel van de thuisploegen die er links en rechts een waar doelpuntenspektakel van maakten.

Van de elf gespeelde wedstrijden werden er zes gewonnen. Eenmaal eindigde de uitslag in evenwicht en viermaal moest de eer aan de tegenstander worden gelaten.

Het overtal aan overwinningen leverde ook prima doelcijfers op. De teams van SG SCOM/De Zeehond ’73 wisten liefst 86 werd er gescoord, wat een mooi gemiddelde van 7,82 doelpunten per wedstrijd inhoudt. De tegenstanders kwamen toch ook nog tot 61 doelpunten, een gemiddelde van 5,55 doelpunten per wedstrijd.PG5A4802

 


HET DOEK IS GEVALLEN VOOR HEREN 1

PG5A2162

Met nog een speelronde te gaan, is het doek in de derde bondsklasse gevallen voor het eerste herenteam van SG SCOM/De Zeehond ’73. Het gelijkspel bleek onvoldoende om aansluiting te houden met andere degradatiekandidaten in de derde klasse A. Hoewel de heren in Sassenheim ruim hadden gewonnen van hun directe tegenstander van afgelopen zaterdag, bleek dat Sassenheim toch een stevige noot was om te kraken.

De ploegen hielden elkaar de gehele wedstrijd in evenwicht. In het begin van de tweede periode leek de thuisploeg even het voortouw te nemen, maar Sassenheim slaagde er in om een 3-1 stand in het voordeel van de Hoogvliets/Rozenburgse mannen weer om te draaien in een 3-4 stand. Vervolgens scoorden de ploegen om en om tot de 6-6.

Met het gelijkspel was het pleit beslecht en was SG SCOM/De Zeehond ’73 veroordeeld tot de laatste plaats in de eindstand. De strijd om de tweede degradatieplaats is nog een spannende zaak. Daar komen nog vier ploegen voor in aanmerking, al lijkt OZV uit Oudewater daarvoor de ‘beste papieren’ te hebben.

SG SCOM/De Zeehond '73 H1 - Sassenheim H1     6 - 6


DAMES 1 IS NIET OPGEWASSEN TEGEN ZPC ROTTERDAMPG5A5463

Na een serie nederlagen waren de dames er op gebrand om de competitie in de laatste speelrondes toch nog een positieve draai te geven. Het wedstrijdschema wilde daar echter niet aan meewerken, want de dames kregen afgelopen zaterdag het prima draaiende ZPC Rotterdam op bezoek. In de beginfase konden de dames van de startgemeenschap de Rotterdamse ploeg nog wel bijbenen.

Aan het einde van de tweede periode begonnen de bezoeksters echter aan een fase waarin het verschil gemaakt werd. Van een kleine 2-4 achterstand hikten de dames van de thuisploeg ineens tegen een onoverkomelijke 2-8 achterstand aan. Grotere schade werd in de vierde periode nog wel beperkt. De 3-10 nederlaag was echter niet meer te vermijden.

SG SCOM/De Zeehond '73 Da1 - ZPC Rotterdam Da2     3 - 10PG5A5524PG5A5566


HEREN 2 BESLUIT JAARGANG 2017/2018 MET WINST

(Door: Arthur Kroon)
Een wedstrijd spelen tegen "de buren" is altijd speciaal. En eentje die je nooit wilt verliezen. Dat geldt voor ons maar nog meer voor de mannen van de Kempvis. Want die konden zich na winst ontdoen van hun, gevoelsmatig beschamende, voorlaatste plek in de competitie ontdoen. Misschien was men daarom wel met 12 man afgereisd richting Rozenburg.
Maar principes zijn principes dus verliezen was voor ons geen optie. Of alle 10 de H2 spelers bij de wedstrijd aanwezig konden zijn was halverwege de week nog niet zeker. Want of nog herstellend of niet fit genoeg. Voor de zekerheid maar op zoek gegaan naar ondersteuning. En Erik Havelaar bereid gevonden te assisteren. Het team van de Kempvis H6 is ons niet onbekend en hun gevaarlijkste spelers dus ook.

Het begin van de eerste periode was niet top; een niet benutte man-meer. Kort daarop gevolgd door tegendoelpunt vanuit de tweede lijn. Tijd voor actie! In minder dan 4 minuten drie succesvolle aanvallen en een verzilverde strafworp. De mannen van de Kempvis lieten echter een man-meer situatie ook niet on benut (4-2).
De toon was gezet en die beviel ons wel. En stoomden wij onverminderd voort naar een 9-4 voorsprong aan het einde van de 2e periode. Dit met mooie aanvallen, schitterend team play en weer een strafworp. Misschien moeten we alleen wat meer oefenen op verdedigen met een mannetje minder.

In de derde periode houden de teams elkaar beter in evenwicht. Alleen bestaat het vermoeden dat de W-tafel vergeten is om strafworp #3 bij te schrijven. (11-6)


De vierde periode begint; wij hoeven niet meer want onze voorsprong is comfortabel groot. En de meeste Kempvis spelers zijn zich dan al bewuste dat er in Rozenburg geen cadeautjes worden uitgedeeld. De wedstrijd is al bijna gespeeld als een van de arbiters besluit dat ook de Kempvis recht heeft op een strafworp. Welke "overtreding" ze had gezien weten we niet. Maar het is wat het is.
Om toch te benadrukken dat wij de betere partij zijn maken wij het laatste doelpunt van de wedstrijd. En 5 doelpunten verschil klinkt natuurlijk veel beter! (12-7)

Onze competitie zit erop. Achteraf gezien hadden sommige wedstrijd beter gekund of gemoeten. Of we daarmee ook hoger, dan onze vierde plek, in de stand hadden kunnen eindigen? Heel misschien maar waarschijnlijk niet. Volgend jaar beter?

SG SCOM/De Zeehond '73 H2 - De Kempvis H6     12 - 7


HEREN 4 KOMT EEN TREFFER TE KORTPG5A5324

Normaal gesproken hebben de mannen van heren 4 geen probleem met het team van oudgedienden van MNC Dordrecht. Maar dit seizoen is dat toch anders. Hoewel de thuisploeg in Rozenburg goed aan de wedstrijd begon, nam het Dordtse team halverwege de wedstrijd het initiatief over.

Een voorsprong verdampte en na drie periodes stonden de twee ploegen weer op gelijke hoogte. In de laatste periode sloeg MNC Dordrecht hard toe en wist eenmaal meer te scoren dan het team van SG SCOM/De Zeehond ’73.

SG SCOM/De Zeehond '73 H4 - MNC Dordrecht H8     5 - 6PG5A5297PG5A5307PG5A5302


B-JONGENS MOETEN DE EER MAAR NET AAN ZVVS LATENIMG 0207

(Foto's: Yvonne Greve)
Veel doelpunten vielen er niet te noteren bij de B-jongens. We W-tafel had een rustige middag wat dat betreft. Slechts driemaal werd er gescoord in het treffen tussen de B-jongens van SG SCOM/De Zeehond ’73 en ZVVS. Helaas bleek het Vlaardingse bezoek net iets trefzekerder te zijn en wist met twee doelpunten de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Spanning compenseerde het gebrek aan doelpunten gelukkig volledig. Tot aan het laatste fluitsignaal bleven beide ploegen strijden voor een gunstig resultaat en ZVVS wist pas na het aftikken van de allerlaatste seconde dat de bit binnen was.

SG SCOM/De Zeehond '73 BJ1 - ZVVS BJ2     1 - 2IMG 0190IMG 0183IMG 0193


B-MEISJES HEBBEN WEINIG IN DE MELK TE BROKKELENPG5A4791

Bij de B-meisjes was het verschil tussen de ploegen van SG SCOM/De Zeehond ’73 en ZVVS aanmerkelijk groter dan bij de B-jongens. Het meer gewiekste team van ZVVS controleerde de wedstrijd volledig en kon met een beperkte 0-8 overwinning de thuisreis weer aanvaarden.

In de eerste periode slaagde de thuisploeg er nog in om de tegenstander het vuur aan de schenen te leggen, maar in de tweede periode brak het verzet al snel en kon ZVVS snel wegspurten naar een ruime voorsprong. De thuisploeg herstelde zich wel, maar kon zelf niet scoren en daarmee het leed niet meer verzachten.

SG SCOM/De Zeehond '73 BM1 - ZVVS BM1     0 - 8PG5A4832PG5A4956