DAMES GAAN ONDERUIT IN RIDDERKERKPG5A4344

Ook bij Poseidon ’56 slaagden de dames van SG SCOM/De Zeehond ’73 er niet in om de punten te pakken. De thuisploeg kon in de eerst twee periodes toeslaan met drie treffers. Daarna werd de Ridderkerkse ploeg voldoende monddood gemaakt.

Voor de dames van de statgemeenschap volgde er echter te weinig herstel. In de derde periode kon het gat nog wel met een treffer iets kleiner worden gemaakt, maar daar bleef het dan ook bij. De vierde periode leverde geen treffers meer op en zodoende ging de winst naar de thuisploeg.

Poseidon '56 Da1 - SG SCOM/De Zeehond '73 Da1     3 - 1

PG5A4386PG5A4416


HEREN 2 STELT DE VIERDE PLAATS VEILIG

(Door: Arthur Kroon)
Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tussen de nummers 5 en 4 in de competitie op het programma. Ofwel De Devel tegen SCOM / De Zeehond. En na 3 om 2 verliespartijen konden beide teams wel weer een overwinning gebruiken. Om dan af te reizen richting Zwijndrecht met slechts een (1) wissel voelt niet echt comfortabel.

De wedstrijd begint met, zoals gebruikelijk, aftasten. En ook, krachten sparen want 4 periodes voluit gaan is geen optie. De eerste twee periodes gaan we gelijk op. Alleen vergeten wij te profiteren van de man-meer situaties die we krijgen. Soms door een misverstand maar vaker door geklungel.

In derde periode zijn we duidelijk de betere partij en kunnen die bijna afsluiten met 2 doelpunten voorsprong. Ware het niet dat, in de laatste seconde van de periode, er nog een schot op ons doel komt van een Zwijndrechtse speler. En dan was een verdedigende arm beter geweest dan een primaire reactie als het intrekken van je hoofd.

Met 5-6 op het score bord beginnen we aan de 4e periode. En we hebben het gevoel dat een overwinning te behalen valt. Waar we aan het begin nog klungelde met de man-meer situaties. Nu behalen we een daarop een 100% score met 3 uit 3.

Helaas moet Leo al vroeg in de periode met letsel de kant opzoeken. Heel vervelend want het is stevig knokken met de mannen van De Devel. Wat ook zijn weerslag heeft op onze energie, die is nl. ook niet oneindig. En met 2 tegendoelpunten in de laatste halve minuut duurt voor ons de wedstrijd precies lang genoeg. We winnen met 8-9!
De vierde plek kan ons niet meer ontnomen worden. Onze tegenstander duikelt, mede door de resultaten van de andere teams, van de 5e naar de 8e plek. Volgende week sluit H2 haar seizoen af met een thuiswedstrijd tegen de Kempvis. Een wedstrijd die we gewoon willen winnen!

ZZ&PC De Devel H3 - SG SCOM/De Zeehond '73 H2     8 - 9


A-JONGENS WETEN OOK BIJ POSEIDON ’56 NIET TE WINNENPG5A4282

Als de A-jongens dit seizoen nog een kans kregen om te winnen, dan was dat afgelopen zaterdag bij Poseidon ’56 dat in de stand net boven de A-jongens bivakkeert. De strijd ging lang gelijk op en halverwege de wedstrijd was er met een 2-2 stand nog niets over de afloop te vertellen.

Na het wisselen van de kant viel het kwartje helaas in het voordeel van de thuisploeg die zowel in de derde als in de vierde periode net eenmaal meer wist te scoren dan de A-jongens van SG SCOM/De Zeehond ’73. Met een 5-3 nederlaag is de laatste plaats in de stand het deel dat de A-jongens toekomt.

Poseidon '56 AJ1 - SG SCOM/De Zeehond '73 AJ1     5 - 3PG5A4277PG5A4294PG5A4336


B-MEISJES LATEN ZICH AFTROEVENPG5A4499

De wedstrijd tussen de B-meisjes van SVH en SG SCOM/De Zeehond ’73 verliep, zoals altijd, bijzonder chaotisch. Dat werd ditmaal nu eens niet zozeer veroorzaakt door het spel in het water, maar door uiterste onkunde aan de W-tafel. Na twee periodes waren de scheidsrechters zelfs genoodzaakt om de bediener van de wedstrijdklok te vervangen.

Invloed op het resultaat had het weinig. De B-meisjes speelden aanvankelijk niet eens zo heel slecht en bij het wisselen van de kant was er nog geen doelpunt gevallen. Nadat de ploeg van de startgemeenschap op voorsprong was gekomen in de derde periode ging het vlot fout. De thuisploeg herstelde zich en de B-meisjes slaagden er opzichtig in om vele, vele, vele kansen te missen. Dat deed de combinatieploeg van SVH en ZPC Rotterdam niet.

SVH/ZPC Rotterdam BM1 - SG SCOM/De Zeehond '73 BM1     5 - 1PG5A4475PG5A4534


E1-PUPILLEN HOUDEN HET BESCHEIDENPG5A4195

De E1-pupillen waren te gast in Zwijndrecht bij ZZ&PC De Devel en toonden zich goede gasten door de tegenstander niet het vel over de neus te halen. Werd er thuis nog met 24-0 van deze matige tegenstander gewonnen, in Zwijndrecht werd het net iets meer dan de helft: 0-13.

De uitploeg kende lichtelijk opstartproblemen en scoorde in de eerste periode slechts tweemaal. In de tweede en derde periode werd dit ruimschoots goedgemaakt. Een echte monsterscore bleef uit en dat vonden de E1-pupillen met nog twee treffers in de vierde periode wel prima.

ZZ&PC De Devel EG1 - SG SCOM/De Zeehond '73 EG1     0 - 13PG5A4216PG5A4254PG5A4262


PUPILLEN EN MINI’S WEER GOED VERTEGENWOORDIGD OP HET PAASTOERNOOIIMG 20180402 WA0004

(Tekstbijdragen: Bart Erkelens, Peter van Gemert, Kayra Schott. Foto's: Remco Nederpel)
Al sinds jaar en dag wordt door de De Kempvis in het Rivièrabad in Spijkenisse een Paastoernooi georganiseerd. En al net zo traditioneel zijn de ploegen van SCOM en De Zeehond ’73 vertegenwoordigd op dit toernooi. Met liefst vijf ploegen deden mee in de verschillende leeftijdscategorieën.

De eerste ploeg die in actie kwam was het team van de DG1-pupillen. Zij wisten geen punten te rapen in de drie wedstrijden die zij speelden tegen sterke tegenstanders, maar hadden het wel reuze naar hun zin.

Op de Paasmaandag werd er afgetrapt met het minitoernooi. Vanuit de startgemeenschap waren hier liefst drie ploegen afgevaardigd. De twee SCOM-teams deden mee in het ondiepe toernooi. De tien kinderen werden weer trouw gecoacht door coaches Imelda en Bianca (team 1) en Faithe en Joyce (team 2).IMG 20180402 WA0007IMG 20180402 WA0008

Het miniteam van De Zeehond ’73 heeft een stapje voorwaarts gedaan en was ingeschreven voor het diepe toernooi. Dat was een hele nieuwe belevenis en de kinderen, die ook ditmaal begeleid werden door heren 2-speler Peter van Gemert, moesten even wennen aan dit nieuwe niveau. Hoewel zij geen van de zeven wedstrijden wisten te winnen, begon het team wel steeds beter te draaien.
De E-pupillen sloten het Paastoernooi af. Het team was een combinatieploegen van EG1- en EG2-spelers en werden gecoacht door coaches Cees en Werner. Ook zij konden jammer genoeg geen overwinning laten noteren.

Voor alle ploegen gold zeer zeker dat er veel plezier was en dat de patat en het drinken na afloop zeer zeker verdiend was. En al mochten niet alle wedstrijden worden gewonnen, de kinderen hebben er zeer zeker veel van opgestoken!WhatsApp Image 2018 04 02 at 11.07.33WhatsApp Image 2018 04 02 at 13.46.54