WATERPOLOMANNEN EINDIGEN MET LEGE HANDENPG5A1567

Heel dicht waren de waterpoloheren afgelopen zaterdagavond bij een overwinning bij de Wassenaarse middenmoter WZK. Met nog anderhalve minuut te spelen leidde de Hoogvliets/Rozenburgse startgemeenschap nog met 8-10.

In de laatste 90 tellen van de wedstrijd draaide WZK de rollen in de wedstrijd echter om en bezorgde SG SCOM/De Zeehond ’73 alsnog een nederlaag waardoor de mannen van de startgemeenschap uiteindelijk met lege handen eindigden.

Middenmoter WZK moest aan het begin van de wedstrijd alles uit de kast halen om niet al direct op een onoverbrugbare achterstand te komen. Het initiatief lag bij het team van SG SCOM/De Zeehond ’73 dat echter geen ruimte kreeg om een voorsprong op te bouwen zoals een week eerder tegen d’Elft. WZK bleef in het kielzog en de eerste periode eindigde in een 3-3 balans.PG5A1581PG5A1628

De ploegen ontliepen elkaar ook in het vervolg weinig. Hoewel WZK een voorsprong van 5-3 nam, wisten de bezoekers het gat weer te dichten. SG SCOM/De Zeehond ’73 leek in de derde periode een beslissend gat te slaan en via 6-8 een marge van twee treffers vast te houden tot 8-10. Met nog anderhalve minuut te spelen leek de tweede zege op rij voor de ploeg uit Hoogvliet en Rozenburg aanstaande.

In de slotfase bleek de thuisploeg echter over meer inhoud te beschikken en met drie treffers in 90 seconden een 8-10 achterstand om te buigen in een 11-10 overwinning. Volgende week kunnen de heren de kater wegspoelen in het tweede onderlinge treffen met de buren van De Kempvis uit Spijkenisse. Deze tegenstander speelt nog vol voor het kampioenschap en zal een lastige horde gaan worden voor de ploeg van SG SCOM/De Zeehond ’73.

WZK H1 - SG SCOM/De Zeehond '73 H1     11 - 10PG5A1676heren


C-JONGENS VERRASSEN DE JARIGE JENNIE20180223 194730

Over het algemeen vraag je een dame niet naar de leeftijd. Toch wisten de C-jongens dat trainster Jennie Heskes afgelopen week jarig was (dat was natuurlijk niet zo moeilijk, dat konden zij in de nieuwsbrief terugvinden) en dat zij de mooie gezegende leeftijd van 60 jaar bereikte. De jongens draaiden hun spaarpotten om en met hun zuurverdiende zakcenten werden een paar mooie cadeaus voor Jennie gekocht. Daarmee verrasten zij haar afgelopen vrijdagavond voor hun training.20180225 133251