Heren 2 sloeg zaterdag in de allerlaatste seconde toe!

Arthur Man of the match

Hoe dan?


WATERPOLOMANNEN LATEN DE ONDERSTE PLAATSEN ACHTER ZICH

De heren waterpoloërs hebben afgelopen zaterdag prima zaken gedaan door in het eigen zwembad te winnen van middenmoter d’Elft. Eerder dit seizoen moesten de mannen van de Rozenburgs/Hoogvlietse startcombinatie in Delft de winst aan de tegenstander laten, maar ditmaal konden de heren een opgebouwde voorsprong vast houden en met een 8-7 overwinning de onderste plaatsen in de stand aan de concurrentie overlaten. Een snelle en aanvallende start is de signatuur van de ploeg van SG SCOM/De Zeehond ’73 en dat werkte ook afgelopen zaterdagavond uitstekend. In de eerste periode bouwde de thuisploeg een 3-0 voorsprong op. d’Elft had pas in de tweede periode een antwoord op het aanvalsgeweld van SG SCOM/De Zeehond ’73. Toch konden de bezoekers de stand niet verkleinen.heren

Na drie periodes prijkte er nog steeds een voorsprong van drie treffers op het scorebord. De bezoekers probeerden in de laatste periode nog met een slotoffensief het tij te keren en daarbij wankelde de verdediging van SG SCOM/De Zeehond ’73. De Delftse tegenstander kwam terug tot 8-7 en de thuisploeg liet ook een strafworp onbenut. In een zenuwslopend slot lukte het echter om een kleine voorsprong van een doelpunt vast te houden en een nieuwe overwinning te boeken.

Met de overwinning komt de ploeg boven de degradatiestreep en heeft het alles weer in eigen hand. Volgende week gaan de mannen op bezoek bij WZK in Wassenaar. Daar hebben de heren van SG SCOM/De Zeehond ’73 een nieuwe kans op drie punten.

SG SCOM/De Zeehond '73 H1 - d'Elft H1     8 - 7


DAMES SG SCOM/DE ZEEHOND ’73 WETEN NIET MEER WAT WINNEN ISPG5A1409

Het zit de vrouwen van SG SCOM/De Zeehond ’73 de laatste tijd niet mee. Waar de ploeg in het begin van het seizoen gemakkelijk de ene overwinning aan de andere reeg, lijken de dames het winnen nu verleerd. Na een ongelukkige thuisnederlaag tegen SG De Linge/PCG bleek ook het Leidse ZVL nu te sterk voor de vrouwen. De dames van SG SCOM/De Zeehond ’73 moesten met een 7-10 nederlaag genoegen nemen.

In Leiden hadden de dames van SG SCOM/De Zeehond ’73 nog een kleine overwinning geboekt. En ook in de thuiswedstrijd namen de dames aanvankelijk een voorsprong. Na deze treffer nam het team van ZVL echter de scorende regie over. In de eerste periode kwam de ploeg nog op gelijke hoogte en na de tweede periode keek de thuisploeg ineens tegen een 2-4 achterstand aan.PG5A1367PG5A1443

De dames van de Hoogvliets/Rozenburgse startgemeenschap probeerde in de derde periode de achterstand weer ongedaan te maken, maar tegenstander ZVL gaf geen krimp. In de doelpuntrijke vierde periode leek ZVL met gemak met de overwinning aan de haal toen gaan toen de ploeg uitliep naar een 5-10 voorsprong. SG SCOM/De Zeehond ’73 zette nog eenmaal aan en kwam nog terug tot 7-10. De resterende tijd was echter te kort om nog dichterbij te kruipen.

Met de tweede nederlaag op rij haken de vrouwen definitief af in de kampioensrace. Na de voorjaarsvakantie komt bovendien koploper Alkemade op bezoek bij de dames. Het zal weer een pittige klus gaan worden.

SG SCOM/De Zeehond '73 Da1 - ZVL Da6     7 - 10PG5A1371PG5A1386


HEREN 2 SLAAT TOE IN DE SLOTFASEPG5A1286

Heren 2 heeft met de overwinning op het team van Wiekslag, dat een plaats boven de heren in de stand staat, een stevige vis aan de haak geslagen. Het team van SG SCOM/De Zeehond ’73 keek de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan, maar kon toeslaan in de laatste periode en alsnog de overwinning voor zich opeisen. De bezoekers uit Alblasserdam leken de betere in het afwerken op doel. Toch werd het gat nooit echt serieus groot en kon heren 2 mee blijven doen in de wedstrijd. Dat betaalde zich uit.PG5A1271PG5A1300

Na drie periode leidde het Wiekslag-team met een kleine marge van twee treffers. In de vierde periode kwam het initiatief bij de thuisploeg te liggen.

De achterstand werd in een halve periode weggewerkt. Wiekslag stribbelde nog wel even tegen, maar moest in de allerlaatste seconde toch het hoofd buigen. Man of the match, Arthur Kroon, was verantwoordlijk voor deze zevende treffer van de mannen van de startgemeenschap.

SG SCOM/De Zeehond '73 H2 - Wiekslag H4     7 - 6PG5A1314PG5A1297


HEREN 3 GAAT WEER VOOR EEN RUIME ZEGEPG5A1334 2

Na de lastige thuisoverwinning op SG De Linge/PCG vorige week, waren de mannen van heren 3 weer wakker geschud. Het slachtoffer hiervan werd het vijfde herenteam van Wiekslag dat op een gelijkmatig tot stand gebrachte nederlaag getrakteerd werd.

De mannen van het derde herenteam begonnen voortvarend en kwamen in de eerste periode al op een veilige 3-0 voorsprong. De tegenstander uit Alblasserdam was niet bij machte om daar iets tegenover te zetten en na nog twee productieve periodes was de voorsprong voor SG SCOM/De Zeehond ’73 al opgelopen naar 11-1.PG5A1325PG5A1333

Met deze voorsprong konden in de vierde periode de teugels weer wat vieren. Wiekslag kreeg de ruimte om nog tweemaal te scoren, maar kroop niet dichterbij omdat ook heren 3 nog driemaal het net wist te vinden. Concurrent ZVVS H6 bleef door een benauwde overwinning op WSG NieMo-Van Vliet. Maar het grote rekenen is begonnen: heren 3 heeft nog drie zeges nodig om de titel in de vierde klasse voor zich op te mogen eisen.

SG SCOM/De Zeehond '73 H3 - Wiekslag H5     14 - 3


HEREN 4 ONTDOET ZICH VAN SG DE VLIETPG5A1221

Het vierde herenteam van SG SCOM/De Zeehond ’73 kreeg bezoek van het Rijswijkse SG De Vliet H4. Dat is op zich niets bijzonders, maar deze tegenstander bleek de afgelopen jaren tot een angstgegner te zijn geworden voor heren 4. Eerder dit seizoen hadden de heren in de uitwedstrijd al een minimale zege geboekt. Daar gingen ze in Rozenburg afgelopen zaterdag overheen, het werd 12-8 voor de thuisploeg.PG5A1258PG5A1232

De thuisploeg kwam het beste uit de startblokken tegen de tegenstander die al het gehele seizoen aan het kwakkelen is. Na de eerste vijf minuten stond het al 3-0 voor de mannen van het vierde herenteam. SG De Vliet deed in de tweede periode nog wel iets terug, maar in de derde periode werd het vonnis met vijf treffers door de ploeg van de startgemeenschap definitief geveld.

Dat SG De Vliet in de vierde periode nog een puntje dichterbij sloop was leuk voor de statistieken, maar daar hoefden de heren van SG SCOM/De Zeehond ’73 niet wakker van te liggen.

SG SCOM/De Zeehond '73 H4 - SG De Vliet H4     12 - 8PG5A1216


A-JONGENS GAAN ONDERUIT TEGEN SG WZCPG5A1093

De A-jeugd speelden de afgelopen weken verdienstelijk tegen (veel) sterkere tegenstanders. Afgelopen zaterdag kregen ze een serieuze kans om punten te pakken. Het lager gerangschikte SG WZC kwam vanuit Zoetermeer voor de tweede onderlinge wedstrijd. In Zoetermeer was eerder al een kleine nederlaag geleden die SG WZC de tot dan toe enige punten opleverden. Ook in Rozenburg bleken de A-jongen geen antwoord te hebben op het spel van de tegenstander. De A-jongens kregen een 4-11 nederlaag voor de kiezen en zien SG WZC nu passeren in de ranglijst.

In de eerste periode hielden de ploegen nog gelijke tred en dat was ook af te lezen aan de tussenstand: 2-2. De bezoekers deden er in de tweede periode een tandje bij en dat leidde tot een ruime voorsprong voor de bezoekers.PG5A1142
Die klap kwamen de jongens van SG SCOM/De Zeehond ’73 niet meer te boven en ook in de laatste twee periodes trok de tegenstander aan het langste eind met scores van respectievelijk 2-3 en 0-3.

De achterstand liep derhalve per periode op en leidde uiteindelijk tot de 4-11 nederlaag. Na de voorjaarsvakantie wachten lastige wedstrijden bij De Kempvis en thuis tegen De Zijl. Misschien kunnen de jongemannen dan weer ver boven zichzelf uitstijgen.

SG SCOM/De Zeehond '73 AJ1 - SG WZC AJ1     4 - 11PG5A1154PG5A1078PG5A1083


B-JONGENS VERSLAAN DE SLUITPOSTPG5A0717

De B-jongens kregen de leeftijdgenoten van WSG NieMo-Van Vliet op bezoek. De ploeg uit Nieuwerkerk aan den IJssel sluit de rangen in de tweede klasse van de B-jongens. Na de uitwedstrijd al met 4-7 te hebben gewonnen bleek de tegenstander ook in de wedstrijd in De Rozenburcht uiteindelijk toch een maatje te licht voor de jongens van SG SCOM/De Zeehond ’73. 
Toch kwam de overwinning niet heel gemakkelijk tot stand. In de eerste periode nam de thuisploeg een 2-0 voorsprong, maar verzuimde om verder uit te lopen. Daar kreeg het in de slotfase van de eerste periode de rekening voor gepresenteerd met een tegentreffer die de spanning weer helemaal terug bracht.PG5A0733

WSG NieMo-Van Vliet bleef lang weerstand bieden. In de tweede periode werd het gat van twee treffers wel weer hersteld door de thuisploeg, maar de genadeklap viel pas in de derde periode toen twee net uitgespeelde aanvallen tot treffers werden gepromoveerd.

WSG NieMo-Van Vliet bleef lang weerstand bieden. In de tweede periode werd het gat van twee treffers wel weer hersteld door de thuisploeg, maar de genadeklap viel pas in de derde periode toen twee net uitgespeelde aanvallen tot treffers werden gepromoveerd.

Na de voorjaarsvakantie kunnen de jongens van dit team grote stappen zetten. Zij treffen dan SG WZC en De Devel, twee teams die zich net als de B-jongens in de middenmoot van de poule bevinden. Twee overwinningen zou een stevige plek in de top-3 betekenen.

SG SCOM/De Zeehond '73 BJ1 - WSG NieMo-Van Vliet BJ1     7 - 1PG5A0771PG5A0744


B-MEISJES KUNNEN GZC DONK NIET VERRASSEN

De B-meisjes hebben in hun thuiswedstrijd tegen GZC Donk BM2 niet voor een verrassing kunnen zorgen. In de Goudse Tobbe konden de jongedames eerder dit seizoen heel lang meekomen. GZC Donk had daar de strategie duidelijk op aangepast en speelde deze wedstrijd een stuk agressiever dan in de eerste wedstrijd. De bezoeksters gingen dan ook met een 4-13 overwinning aan de haal.PG5A0877PG5A0863

De bezoeksters kwamen het best uit de startblokken en alhoewel de verdediging van SG SCOM/De Zeehond ’73 de aanvallen aanvankelijk nog wel kon weerstaan, stond het toch al vrij snel 0-2. In het restant van de periode speelden de meiden nog wel behoorlijk mee en konden zij tot 2-4 bijblijven.

Daarna was het gedaan met de ploeg die de laatste twee wedstrijd wel winnend af had weten te sluiten. GZC Donk dicteerde twee periodes lang het spel en dat het aantal tegentreffers tot zes beperkt bleef, mag eigenlijk een klein wonder heten.

Na drie periodes was ook bij de bezoeksters de focus in de vierde periode verdwenen. De thuisploeg toonde weer wat meer branie en scoorde nog eens twee maal uit strafworpen. De 4-13 nederlaag bleek echter niet meer af te wenden.

SG SCOM/De Zeehond '73 BM1 - GZC Donk BM2     4 - 13PG5A0823PG5A0836PG5A0915


C-JONGENS VERLIEZEN IN BERGAMBACHT

De C-jongens gingen afgelopen zaterdag op bezoek bij het Stolwijkse ZPS. Niet in Stolwijk, maar in Bergambacht waar deze vereniging de thuiswedstrijden afwerkt. Helaas liet SportLinked de redactie ditmaal danig in de steek, zodat wij niet kunnen berichten over het verloop van de wedstrijd in het immer gezellige zwembad De Hofstee.

Succes was er jammer genoeg niet, met een 8-5 nederlaag moesten de C-jongens de eer aan hun tegenstanders laten. Op 10 maart mag de ploeg dit weer recht zetten met een wedstrijd bij De Kempvis.

ZPS CJ1 8 - SG SCOM/De Zeehond '73 CJ1    8 -5


D1-PUPILLEN ZIJN TE STERK VOOR WIEKSLAG

De D1-pupillen hebben het doelsaldo een flinke boost gegeven. Het bezoekende DG2-team van Wiekslag moest liefst 16 treffers incasseren en kon daar geen enkel doelpunt tegenover stellen.

Nadat de thuisploeg in de eerste periode al viermaal de touwen had laten bollen, deed het team het in de tweede periode wat rustiger aan. Het leverde een enkel doelpunt op.

Vanaf periode drie waren de kinderen van Wiekslag voldoende moe gespeeld en marcheerde het team van SG SCOM/De Zeehond ’73 goed door.

Het leverde vijf doelpunten in de derde en zelfs zes doelpunten in de vierde periode op. Daarmee werd een ruime 16-0 overwinning gerealiseerd.

Heel veel leverde het de D1-ploeg niet op, want alle andere topploegen in de competitie wisten hun wedstrijd ook te winnen.

SG SCOM/De Zeehond '73 DG1 - Wiekslag DG2     16 - 0


D2-PUPILLEN ONDERGAAN DOELPUNTENREGEN

Het team van Wiekslag DG1 is veel te sterk voor de competitiepoule waar het in speelt. Wekelijks boekt de ploeg ruime zeges. In de twaalf voorgaande wedstrijden scoorde de ploeg al ruim 200 maal en incasseerde het slechts 18 doelpunten.

De D2-ploeg kon daar jammer genoeg geen verandering in brengen. In Alblasserdam had de ploeg de schade nog verdienstelijk beperkt gehouden tot 16-2. Dat zat er in Zwembad Hoogvliet helaas niet in.

Wiekslag maakte direct duidelijk waar het voor gekomen was: doelpunten, heel veel doelpunten. In de eerste periode werd er al zes maal gescoord en de machine van de bezoekers bleef ook in de volgende periodes gewoon doorgaan met vijf doelpunten per periode.

De thuisploeg kon tussendoor gelukkig ook nog twee keer scoren, zodat de eer gelukkig wel kon worden gered.

De treffens met Wiekslag zitten er nu op, na de lange voorjaarsvakantie wacht het veel lager geklasseerde team van ZPB DG4.

SG SCOM/De Zeehond '73 DG2 - Wiekslag DG1     2 - 21


E1-PUPILLEN SLAAN WIEKSLAG-AANVAL AFPG5A0661

Een paar weken geleden lieten de E1-pupillen zich verrassen door de ploeg van MNC Dordrecht. De tegenstander van afgelopen zaterdag: Wiekslag EG1 mocht als net zo geducht worden aangemerkt. Het E1-team was zich ditmaal van het gevaar bewust en liet zich niet voor de tweede keer de kaas van het brood eten. In de eerste twee periodes speelde de ploeg zich naar een veilige 5-1 voorsprong.PG5A0660PG5A0672

Het gaf adem om in de derde periode even rustig aan te doen. Wiekslag mocht zichzelf een beetje terug in de wedstrijd knokken met twee treffers. Dat bleek alleen wel teveel gevraagd van de bezoekers die in de vierde periode weer de meerdere moesten erkennen in het team van SG SCOM/De Zeehond ’73. Na een welverdiende vakantie wacht op 10 maart concurrent ZPC Rotterdam. In deze wedstrijd zal beslist gaan worden wie als eerste in de poule gaat eindigen. Daarvoor moeten de E1-pupillen van SG SCOM/De Zeehond ’73 wel winnen.

SG SCOM/De Zeehond '73 EG1 - Wiekslag EG1     8 - 3PG5A0657PG5A0703


E2-PUPILLEN KOMEN TE LAAT TERUG

Ook de E2-pupillen troffen een team van Wiekslag. Deze tegenstander staan bovenin de poule. In zwembad Blokweer hadden de E2-kinderen van de startgemeenschap al een 11-0 nederlaag geleden. Zover ging het dit keer niet komen. Wiekslag had grote moeite om de thuisploeg van zich af te houden en te scoren. Pas ver in de tweede periode werd de score geopend.PG5A0604PG5A0634

Nadat de ploeg uit Alblasserdam in de derde periode in snel tempo uitliep naar 0-4 leek het verzet bij SG SCOM/De Zeehond ’73 gebroken.

Wiekslag had echter buiten de waard gerekend. Na de 0-5 vroeg in de vierde periode, herstelde de thuisploeg zich en van 0-5 kwam de ploeg terug tot 2-5. Helaas zette het herstel zich te laat in, zodat van een stunt geen sprake meer kon zijn. Ook de E2-pupillen gaan na de vakantie op bezoek bij ZPC Rotterdam in het Sportfondsenbad Noord. Het verschil in de stand is tussen deze twee ploegen minimaal. In Rozenburg werd eerder dit seizoen een kleine nederlaag geleden, maar wie weet…..

SG SCOM/De Zeehond '73 EG2 - Wiekslag EG2     2 - 5PG5A0589PG5A0630PG5A0594


MINI’S LATEN ZICH WEER ZIENIMG 20180217 WA0008

(Foto's: Remco Nederpel)
Tussen alle competitiewedstrijden door, mochten ook de mini’s weer aan de bak. Afgelopen zaterdag stond er een toernooi bij het grote ZPB op het programma. In het zwembad in Barendrecht verzamelden zich weer vele kinderen. Ook de startgemeenschap had twee ploegjes met ondiepe mini’s ingeschreven.

Vanuit Hoogvliet gingen Isabel, Diego, Lieke, Tessa en Ashley met hun coaches Bianca en Kitty de strijd aan met de tegenstanders. Het tweede team was afgevaardigd vanuit Rozenburg onder leiding van coach Peter. Beide ploegjes konden in hun vijf wedstrijdjes laten zien wat ze de afgelopen tijd hebben geleerd en dat bleek best wel veel te zijn.
Natuurlijk werden sommige wedstrijdjes verloren, maar er werden ook regelmatig gewonnen!

Het was weer een toernooi waar iedereen het reuze naar zijn zin had gehad en met het vooruitzicht naar een nieuw toernooi volgende maand, bij ZVVS in Vlaardingen, kunnen de kinderen weer gaan trainen.IMG 20180217 WA0005IMG 20180217 WA0007IMG 20180217 WA0009IMG 20180217 WA0010IMG 20180217 WA0011IMG 20180217 WA0012