WATERPOLOSTERS LATEN DURE PUNTEN LIGGENdames

In de strijd om de bovenste plaatsen in de competitie hebben de waterpolodames van SG SCOM/De Zeehond ’73 dure punten laten liggen tegen het bescheiden team van SG De Linge/PCG. Eerder in Leerdam bleek de tegenstander ook al behoorlijk wat weerwerk te kunnen bieden, toen kon het team van SG SCOM/De Zeehond ’73 nog een kleine overwinning uit het vuur slepen. Afgelopen zaterdag was het de ploeg van SG De Linge/PCG die net een treffer meer wist te maken. Gedurende de gehele wedstrijd ontliepen de ploegen elkaar niet veel. Het eerste initiatief lag bij de thuisploeg die een kleine voorsprong wist te nemen. Halverwege de tweede periode kregen de bezoeksters meer grip op de wedstrijd en werd een 2-1 voorsprong voor SG SCOM/De Zeehond ’73 in een 2-4 achterstand.

De thuisploeg toonde veerkracht en knokte zich vanaf 3-6 terug in de wedstrijd tot 6-6. In de slotfase scoorden de ploegen om en om en daarbij bleken de bezoeksters de gelukkigste met een doelpunt bij het ingaan van de slotminuut. SG SCOM/De Zeehond ’73 ging nog op zoek naar de gelijkmaker en kreeg met een man-meer situatie daar nog een uitgelezen mogelijkheid voor. Treffers vielen er echter niet meer, zodat de wedstrijd eindigde in een 8-9 nederlaag voor de Hoogvliets/Rozenburgse combinatie.

Volgende week komen de dames van ZVL op bezoek bij SG SCOM/De Zeehond ’73. In Leiden hadden de dames al een kleine 2-6 overwinning geboekt. Een thuisoverwinning zou prettig zijn om aansluiting met de bovenste ploegen te blijven houden.

SG SCOM/De Zeehond '73 Da1 - SG De Linge/PCG Da1    8 - 9


HEREN 2 HAALT ZIJN GRAM

Door: Arthur Kroon
Afgelopen zaterdag stond het treffen met de mannen van, Vlaardings / Schiedamse vereniging, ZVVS H7 op het programma. En met de nederlaag, vorige week, in Numansdorp nog vers in het geheugen waren we erop gebrand het nu (veel) beter te doen. Mede ook omdat we de uit-wedstrijd, in het immer koude zwembad de Kulk, nipt verlopen hadden.

Het bijna voltallige H2 team werd bijtijds met een 10e speler aangevuld (John Rosbergen). En op de valreep bleken alle H2 spelers beschikbaar en aanwezig. En dus 11 man. Met zoveel wissels konden we helemaal los. Want moe gezwommen? Wisselen voor een verse speler! We speelden snel en zwommen veel. Een stijl waarmee onze tegenstander duidelijk moeite had. Al vlot wisten we het eerste doelpunt te maken. Niet lang daarna gevolgd door no. 2; een onderschepte terugspeelbal die er handig door Matthew in het doel getikt werd.

Met een dubbel uitgedekte midvoor beschikken we over een bewezen effectieve verdediging. En dat gaat goed zolang er bij onze opponenten niet te veel spelers zitten met een goed afstandsschot. Na het tweede tegendoelpunt kwamen we tot de conclusie dat (alleen) ZVVS speler #10 extra persoonlijke aandacht behoefde. Dat bleek erg effectief want daarna kwam onze tegenstander niet meer aan scoren toe. Zelfs niet in een man meer situatie. Onze verdediging stond als een huis.

Bij ons vonden de ballen een stuk makkelijker het Vlaardings / Schiedamse doel. En kunnen bogen op een 100% score wanneer een ZVVS speler voor 20 sec. de kant mocht opzoeken. Zo liepen we al vlot uit met 4-2 in de 1-ste en 3-0 in de 2-de periode. De derde periode eindigde in een 1-1 gelijk spel. ZVVS kon in die periode nl. een strafworp verzilveren.

In de vierde periode scoren we nog twee keer. De laatste seconden tikken weg en Martijn, ruim op eigen helft liggend, krijgt nog een kans om te schieten. Een machtige uithaal later en de bal tatert zo de rechter bovenhoek in. Net voor het eind signaal wordt het scorebord nog bijgewerkt naar 11-3.

Hopelijk gaat het komende zaterdag ook voorspoedig als we De Wiekslag, de #3 in de competitie, op bezoek krijgen.

SG SCOM/De Zeehond '73 H2 - ZVVS H7    11 - 3


HEREN 3 HEEFT MOEITE MET SG DE LINGE/PCG

Met een heren 3-team dat al het gehele seizoen veel sterker blijkt te zijn dan de concurrentie, raken we gewend aan grote uitslagen voor dit team. Afgelopen zaterdag ging dat even anders. SG De Linge/PCG bleek niet naar Rozenburg te zijn gekomen om zich naar de slachtbank te laten leiden. De ploeg uit Leerdam en Gorinchem bleek de thuisploeg effectief het scoren te kunnen beletten.

De heren wist van SG SCOM/De Zeehond ’73 wisten in de periode een marge van twee doelpunten op te bouwen en dat bleek voldoende om de rest van de wedstrijd te verdedigen. De tweede tot en met de vierde periode toonde tussenstanden die steeds in evenwicht bleven. Hoe moeizaam ook, de punten bleven bij heren 3 die week na week meer mogen hopen op de titel in de vierde klasse.

SG SCOM/De Zeehond '73 H3 - SG De Linge/PCG H4     5 - 3


HEREN 4 PAKT EEN VERDIENSTELIJK PUNT

In Bergambacht lieten de mannen van heren 4 tegenstander BZC H6 vorige week nog ontsnappen, maar SVH H6 moest afgelopen zaterdag in De Rozenburcht toch twee punten inleveren en kwam daar eigenlijk nog goed mee weg. Grote delen van de wedstrijd stond heren 4 aan de voordelige kant van de score.

In de eerste periode kwam het thuisteam vlot op een 2-0 voorsprong en vanaf dat moment liep SVH steeds achter de feiten aan. De bezoekers konden wel steeds op gelijke hoogte komen, maar zagen SG SCOM/De Zeehond ’73 ook weer steeds een voorsprong van een of twee doelpunten nemen. Toch leek SVH aan het einde nog een lange neus te kunnen trekken toen de ploeg in de vierde periode op een 6-7 voorsprong kwam. Maar met een doelpunt in de slotseconden van de wedstrijd redde heren 4 een keurig en dik verdiend punt.

SG SCOM/De Zeehond '73 H4 - SVH H6     7 - 7


A-JONGENS VERLIEZEN IN DE LAATSTE SECONDE

Zelden zal een nederlaag zo hard zijn aangekomen als bij de A-jongens afgelopen zaterdag. De ploeg van SG De Linge/PCG staat niet veel hoger in de stand, maar heeft wel een karrenvracht aan puntehn meer dan het A-team van de startgemeenschap. Van dat verschil was in het bad weinig te merken.

Het was namelijk niet SG De Linge/PCG die de wedstrijd bepaalde, maar SG SCOM/De Zeehond ’73. Het leverde een doorlopende kleine voorsprong op voor de thuisploeg. Met nog vijf minuten te spelen werd het zelfs 9-6 en lonkten de punten al voor de A-jongens. De laatste minuten bleken er jammerlijk net een paar teveel. SG De Linge/PCG trok de stand gelijk naar 9-9 en duwde de thuisploeg nog dieper in de misère door in de laatste seconden zelfs nog op 9-10 te komen.

SG SCOM/De Zeehond '73 AJ1 - SG De Linge/PCG AJ1     9 - 10


B-JONGENS MAKEN HET MNC DORDRECHT MOEILIJK

Het team van MNC Dordrecht BJ2 draait mee in de top van de tweede klasse van de B-jongens. De bezoekers hadden zaterdag wel de grootste moeite om het B-jongensteam van SG SCOM/De Zeehond ’73 van zich af te schudden. De thuisploeg nam in de eerste periode een brutale voorsprong en alhoewel MNC Dordrecht in het tweede bedrijf de achterstand omboog in een voorsprong duurde het nog heel lang voordat een Dordtse zege zeker was.

Pas bij het begin van de vierde periode kon MNC Dordrecht een man-meer situatie benutten om voor het eerst een serieus gaatje te slaan: 2-4. Dat was kolen op het vuur en MNC Dordrecht kon nu uitlopen naar 2-6. De thuisploeg kreeg in de slotfase nog een pleister op de wonde met een derde doelpunt en de wetenschap dat de tegenstander de zege zeker niet cadeau had gekregen.

SG SCOM/De Zeehond '73 BJ1 - MNC Dordrecht BJ2     3 - 6


B-MEISJES HOUDEN DRIE PUNTEN OVER

Eerder dit seizoen gaven de B-meisjes in het Rivièrabad een ruime voorsprong weg om alsnog met 7-6 te verliezen van De Kempvis. Dat zou afgelopen zaterdag anders moeten. De mogelijkheden waren er. De ploeg (13 speelsters) was compleet en de tegenstander uit Spijkenisse kreeg precies zeven speelsters op het formulier.

De eerste periode verliep gladjes de thuisploeg domineerde en bouwde een 4-1 voorsprong op. In de tweede periode ging het mis vanaf het moment dat de tegenstander werd gedegradeerd tot een coachloos zestal. Het had er alle schijn van dat de meiden van de startgemeenschap geen idee hadden hoe ze dit uit moesten buiten en De Kempvis dichtte met structureel een man minder het gaatje zelfs tot 8-6.

Net op tijd in de vierde periode werd SG SCOM/De Zeehond ’73 weer wakker en met twee doelpunten in twintig seconden werd de zege veilig gesteld. De meiden houden er drie punten aan over, maar het spel moeten we maar snel vergeten.

SG SCOM/De Zeehond '73 BM1 - De Kempvis BM1     10 - 6


C-JONGENS JAGEN SG DE LINGE/PCG OPNIEUW SCHRIK AAN

Enkele weken geleden troffen de C-jongens dezelfde tegenstander al in een thuiswedstrijd (de jongens spelen anderhalve competitie in een poule van zeven ploegen). In die wedstrijd bracht het team van de startgemeenschap de tegenstander het eerste puntverlies van het seizoen toe. Afgelopen zaterdag slaagde de C-jongens er bijna opnieuw in om de tegenstander pijn te doen.

SG De Linge/PCG begon wel sterker aan de wedstrijd en vroeg in de tweede periode leidde de ploeg uit Leerdam en Gorinchem met 0-2. De C-jongens begonnen vervolgens aan een inhaalrace die aan het begin van de derde periode leidde tot de 2-2 gelijkmaker.

De gelijke stand joeg de bezoekers opnieuw schrik aan en het meegereisde publiek van de tegenstander begroette de drie resterende tegendoelpunten dan ook zeer uitbundig. Een tweede stunt zat er voor de C-jongens dus helaas niet in, maar SG De Linge/PCG heeft na de wedstrijd nog wel even staan nahijgen.

SG SCOM/De Zeehond '73 CJ1 - SG De Linge/PCG CJ1      2 - 5


D1-PUPILLEN HEBBEN EEN SLECHTE START

De wedstrijd van de D1-pupillen tegen SG De Linge/PCG DG1 was een wedstrijd om de vierde plaats in de stand. De thuisploeg bewees zichzelf in Zwembad Hoogvliet een slechte dienst door niet al te best uit de startblokken te komen. SG De Linge/PCG nam in de eerste periode een 0-3 voorsprong.

De thuisploeg knokte zich wel weer terug tot 4-3, maar zag vervolgens de tegenstander opnieuw het initiatief nemen en de derde periode met een kleine voorsprong afsluiten. Dat kwam het team van de startgemeenschap niet meer te boven en in de vierde periode kon SG De Linge/PCG de voorsprong verder uitbouwen tot drie doelpunten.

SG SCOM/De Zeehond '73 DG1 - SG De Linge/PCG DG1     5 - 8


E1-PUPILLEN HEBBEN GEEN KIND AAN ZPB004

Foto's: Cees Eijgenraam
De E1-pupillen ontvingen het team van ZPB EG2. Anders dan je zou mogen verwachten bungelt deze tegenstander ergens in de onderste regionen van de stand. De ploeg van SG SCOM/De Zeehond ’73 had alleen in het begin van de eerste periode iets met de tegenstander te stellen. Een vroege voorsprong werd door de bezoekers namelijk weer ongedaan gemaakt 1-1. Uiteindelijk mocht de thuisploeg nog wel met een kleine voorsprong de kant weer opzoeken.002005

In het vervolg bleek SG SCOM/De Zeehond ’73 geen kind meer te hebben aan de tegenstander. In twee doelpuntrijke periodes werd duidelijk gemaakt dat de thuisploeg veel en veel beter was. Met een ruim verschil op het scorebord konden de E1-pupillen de wedstrijd in de vierde periode uitspelen en en passant nog twee treffers aan het totaal toevoegen.

SG SCOM/De Zeehond '73 EG1 - ZPB EG2     18 - 1


E2-PUPILLEN PAKKEN DE VOLLE BUIT

Voorafgaand aan de wedstrijd had tegenstander ZPB EG4 liefst tien punten meer in de stand en omdat de E2-pupillen in Barendrecht eerder dit seizoen met 10-2 hadden verloren leek een moeilijke middag aanstaande. Maar dat gebeurde in het geheel niet. De thuisploeg hield de leidsels stevig in handen en nam in de eerste periode een 2-0 voorsprong.

Die voorsprong kwam niet in gevaar omdat de ploeg in de volgende twee periodes ook aan de voordelige kant van de score bleef, tweemaal 2-1. Met een mooie 6-2 voorsprong leek de moraal bij ZPB gebroken en in de vierde periode konden de kinderen van de startgemeenschap helemaal los gaan. Het leverde nog eens zeven treffers op en met een fikse 13-2 overwinning pakte dit team toch maar mooi de volle buit!

SG SCOM/De Zeehond '73 EG2 - ZPB EG4 13 - 2