DAMES 1 SCHUDDEN ZPC NUMANSDORP VAN ZICH AFPG5A0336

Met een overwinning bij het, altijd lastige, ZPC Numansdorp, hebben de dames van SG SCOM/De Zeehond ’73 zich weer in de top 4 van de competitie gemeld. Op papier zouden de dames weinig problemen hoeven te hebben met de stabiele middenmoter, maar heel gemakkelijk kwam de overwinning dan weer niet tot stand.

De dames van de startgemeenschap namen in de eerste periode wel een voorsprong, maar zagen de ‘thuisploeg’, die deze wedstrijd in ’s Gravendeel afwerkte, nam in de tweede periode de regie over en sloot het tweede deel zelfs met een voorsprong af.

PG5A0385PG5A0403Gelukkig wisten de dames zich te herpakken en in de twee resterende periodes bleef het team van SG SCOM/De Zeehond ’73 beide keren aan de juiste kant van de score en werd de wedstrijd met een 6-9 overwinning afgesloten.

Aanstaande zaterdag ontvangen de dames het team van het laaggeplaatste SG De Linge/PCG. Maar schijn bedriegt, want in Leerdam hadden de dames moeite genoeg om als winnares uit het bad te komen.

ZPC Numansdorp Da1 - SG SCOM/De Zeehond '73 Da1     6 - 9PG5A0413PG5A0329


HEREN 2 BEZWIJKT ONDER DE OMSTANDIGHEDEN

(Door: Arthur Kroon)
De wedstrijd waar we vorige week met veel vertrouwen naar uitkeken is een drama geworden.

Ten eerste was het drama om überhaupt in Numansdorp te komen. Want de Heinenoordtunnel was het weekend afgesloten richting Bergen op Zoom. En daardoor gigadruk op de omleidingsroutes en zeker 30 extra reistijd.

Hierdoor was ons team pas om 18:10u compleet. (=10 minuten na de officiële aanvangstijd) Gelukkig toonde onze tegenstander en de scheidsrechter zich begripvol en bereid om wat later te beginnen.

Drama #2; ook de tweede scheidsrechter bleek te tobben met het tunnel en liet daardoor verstek gaan. Maar geen nood, in het Numansdorpse publiek zat een dame die ook bevoegd was om te fluiten. En heeft zij geholpen bij de wedstrijd. D.w.z. voornamelijk het team van ZPC Numansdorp geholpen.

Wat haar beweegreden was weten we niet maar wellicht had ze nog wat recht te zetten. Want 's middags met haar team verloren van onze dames!

En het laatste drama; een ieder die wel eens in zwembad de Waterstee is geweest weet dat het een Mickey Mouse badje is. Slechts 4 banen breed, aan een (1) kant ondiep en een te laag plafond. En daarmee een drama voor elk ander team. Alle tactiek en opstellingen kunnen meteen overboord want niet meer toepasbaar. Met vier man op de twee meter tijdens een man-meer; dat lukt niet omdat daar simpelweg geen ruimte voor is!

Pas achteraf begrijp je waarom er, tijdens onze aanvallen, 2 (snelle) mannen van Numansdorp achterbleven op onze helft. Je hebt gewoon niet meer dan 4 man nodig om een fatsoenlijke verdediging neer te zetten. En per saldo verliezen we het dan op de uitbraken van de twee achterblijvers. Keeper Frank is dan bijna kansloos in zo'n ongelijke strijd. Een op een, dan is Frank op z'n best! Want weer een strafworp weten te stoppen! 

We verliezen de wedstrijd uiteindelijk met 8-4. En met een kater van jewelste!

ZPC Numansdorp H1 - SG SCOM/De Zeehond '73 H2     8 - 4


HEREN 3 VERSTEVIGT DE KOPPOSITIE

Het was behoorlijk zweten voor het derde herenteam afgelopen zaterdag. Voor de eerste keer dit seizoen stuitte de ploeg op serieuze tegenstand en was de overwinning tot het laatste fluitsignaal niet zeker. Maar uiteindelijk trokken de heren toch aan het langste eind en kwam de ploeg beter uit de strijd dan dat het er in ging.
Aanvankelijk leek het opnieuw een gemakkelijke avond te gaan worden. In hoog tempo namen de mannen een 0-3 voorsprong. Daarna kwam tegenstander WSG NieMo-Van Vliet beter en beter in de wedstrijd. Heren 3 behield wel de gehele wedstrijd een voorsprong, aar ruimer dan twee treffers werd het niet.

De thuisploeg kwam aan het einde net een doelpuntje te kort om punten af te snoepen en mag, met nu 15 verliespunten meer dan heren 3 afgestreept worden als serieuze bedreiging voor het kampioenschap van heren 3. Goed nieuws kwam later die avond uit Krimpen aan den IJssel waar de laatste overgebleven concurrent, ZVVS H6 met 10-10 gelijkspeelde tegen sluitpost De Lansingh H3 en daarmee nu ook al acht verliespunten meer heeft dan heren 3. Wie stopt heren 3 nog af dit seizoen?

WSG NieMo-Van Vliet H5 - SG SCOM/De Zeehond '73 H3     11 - 12


D1-PUPILLEN SLEPEN EEN OVERWINNING UIT HET VUURPG5A0571

Minder gemakkelijk dan het verschil in de stand laat zien, sleepten de kinderen van het DG1-team een overwinning uit het vuur tegen ZVS DG1. De tegenstander bungelt met vijf punten op de voorlaatste plaats, maar wist de bezoekertjes het scoren prima te beletten.

Pas in de tweede periode wist het DG1-collectief een voorsprong te nemen. De thuisploeg was onmachtig om daarna de spanning weer terug in de wedstrijd te brengen, maar wist het verschil tot de vierde periode wel te beperken tot een treffer.PG5A0577PG5A0578

Pas in de laatste periode kon de ploeg van SG SCOM/De Zeehond ’73 nog tweemaal scoren en voor enige verlichting zorgen.

Volgende zaterdag staat er weer een echte topper op het programma als SG De Linge/PCG DG1 naar Hoogvliet komt voor de onderlinge wedstrijd.

ZVS DG1 1 - SG SCOM/De Zeehond '73 DG1     1 - 4PG5A0582PG5A0563


E1-PUPILLEN WETEN WEER WAT WINNEN ISPG5A0521PG5A0536

Na het missertje tegen MNC Dordrecht, gingen de E1-pupillen er tegen ZVS/ZPC Numansdorp weer vol tegen aan.

In het eigen zwembad hadden de kinderen van de thuisploeg weinig in de melk te brokkelen. Vier periodes lang kregen ze de storm van de startgemeenschap over zich heen. In de eerste periode deed de E1-ploeg het nog rustig aan en werd er slechts vijfmaal gescoord. In de tweede en derde periode ging het helemaal los.PG5A0498PG5A0526

Liefst vijftien doelpunten lieten de bezoekers toen noteren. Met nog eens vijf treffers in de vierde periode werd het vijfentwintigtal voltooid.

ZVS/ZPC Numansdorp EG1 - SG SCOM/De Zeehond '73 EG1     0 - 25PG5A0551


E2-PUPILLEN PAKKEN MNC DORDRECHT IN

Nadat de E2-pupillen het vorige week niet konden redden tegen de E3-pupillen van MNC Dordrecht (maar wie kan dat wel?), mocht de jongste ploeg van de startgemeenschap het afgelopen zaterdag proberen bij het E4-team van de Dordtse vereniging. Dat ging een stuk beter!

Al direct in de eerste periode liet de uitploeg zien dat ze voor de punten waren gekomen en nam toen al een onoverkomelijke 0-4 voorsprong. In de tweede en derde periode was er wat meer evenwicht te zien, maar in beide periodes liep SG SCOM/De Zeehond ’73 een doelpunt verder weg bij de tegenstander.

Daarna was MNC Dordrecht moegespeeld en in de slotperiode kon er opnieuw viermaal het net worden gevonden. Het leverde een keurige 1-11 overwinning en een enorm vertrouwen op voor de EG2-ploeg.

MNC Dordrecht EG4 - SG SCOM/De Zeehond '73 EG2     1 - 11