HEREN 1 GRIJPT ZEGE IN SLOTFASEPG5A9960

Het eerste herenteam heeft afgelopen zaterdag de tweede overwinning van het seizoen geboekt. In extremis werd tegenstander OZV in de vierde periode aan de kant geschoven. De mannen keken de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan die in de eerste periode was opgelopen.
In de vierde periode slaagde de thuisploeg er in om langszij te komen en luttele seconden voor het einde van de speeltijd de winnende treffer te maken.

In de stand heeft het weinig effect aangezien alle andere staartploegen ook ineens punten raapten.PG5A9974

PG5A9979Hierbij viel de zege van ZV Westland op titelfavoriet WSG NieMo-Van Vliet natuurlijk het meest in het oog.

Het wordt er in de staart wel spannender op. Bijna het gehele rechterrijtje van de stand bevindt zich binnen twee punten van elkaar.

SG SCOM/De Zeehond '73 H1 - OZV H1     5 - 4PG5A9993PG5A0169


DAMES ZETTEN KATWIJK AAN DE KANTPG5A9778

Tegenstander Katwijk mag dan wel helemaal onderaan in de stand staan. De dames van SG SCOM/De Zeehond ’73 hadden de wedstrijd nog niet zomaar gewonnen.

Katwijk verkocht de huid duur en nam in de eerste periode zelfs een brutale 1-2 voorsprong. De thuisploeg zette de zaken in de tweede periode recht en alhoewel Katwijk ook in de derde periode nog wel overeind bleef, kwam de overwinning van SG SCOM/De Zeehond ’73 met een productieve vierde periode geen moment meer in gevaar.PG5A9791PG5A9825

Titelfavoriet BZ&PC lijkt volledig van slag te zijn en moest afgelopen zaterdag voor de derde maal op rij de punten aan de tegenstander laten.

De ploeg is nu afgezakt naar de vierde plaats en de strijd om de titel ligt weer helemaal open. Hoewel de dames van Alkemade nu de beste papieren lijken te hebben, kunnen de dames van SG SCOM/De Zeehond ’73 ook best nog een deuntje meezingen in deze titelstrijd.

SG SCOM/De Zeehond '73 Da1 - Katwijk Da3     10 - 4PG5A9838PG5A9854


HEREN 2 DEELT EEN TIK UITPG5A9738

(Tekst: Arthur Kroon)
Afgelopen zaterdag kregen we DWF H1, de hekkensluiter in onze competitie, op bezoek. Een team dat voor ons geen probleem zou moeten zijn want zij hebben tot nog toe alleen maar wedstrijden verloren.

DWF trad aan met een 4 man sterke reservebank. Waarschijnlijk in de hoop om ons nog enige tegenstand te kunnen bieden. Op zich een goede keuze omdat, zoals inmiddels gebruikelijk, bij H2 het nog niet mee valt om een team bij elkaar te schrapen.

Gelukkig speelden wij thuis en konden we rekenen op de steun van A-jeugd spelers Rens, Jordi en Joey. En, sinds afgelopen zaterdag, mogen we Matthew tot een vaste H2 speler rekenen.

Dus uiteindelijk toch nog 10 spelers.PG5A9740PG5A9745

Zoals verwacht vormde het (licht chaotische) spel van de mannen van DWF geen obstakel om eens goed aan ons doelsaldo te gaan werken. Uiteraard wilde DWF zich niet zomaar gewonnen geven. En dat merkte vooral onze midvoor. Die moest hard werken om daar nog iets uit te kunnen richten. Maar geen nood, er zijn meer posities van waaruit gescoord kan worden. En hoewel we over doelpunten niet te klagen hebben gingen ze er niet altijd even makkelijk in. Alsof de doelen gekrompen waren.

Vroeg in de 2e periode stonden we al met 5-0 voor. Zou het zo gemakkelijk gaan? We verslappen wat en vergeten die man in de tweede lijn onder druk te zetten; 5-1!

De focus wordt weer hersteld. En, in tegenstelling tot de mannen van DWF, is spelen met een man minder, voor ons geen enkel probleem. Begin 3e periode staat het inmiddels 9-1 en weer vergeten we voldoende druk te zetten; 9-2.

Keeper Frank geeft ons een verbale klap om onze oren; en we staan weer op scherp. We weten elkaar goed te vinden alleen ontbreekt het soms aan een goede afwerking (of tijd) om te scoren te komen. De 3e periode eindigt in een mooie 13-2. Maar eigenlijk zijn dat twee doelpunten teveel voor de mannen DWF.

Halverwege de vierde periode wordt het nog even spannend; DWF krijgt een strafworp toegekend. Uitstekend keeperswerk van Frank voorkomt een derde doelpunt van onze tegenstander. Om niet onder te doen voor ons H3 team en om met een beter doelsaldo te eindigen dan H4 maken we er 15-2 van.

We hebben onze 4e positie in de competitie verstevigd. En kijken vol vertrouwen uit naar ons treffen, komende zaterdag, met de nr. 10, ZPC Numansdorp.

SG SCOM/De Zeehond '73 H2 - DWF H1     15 - 2


HEREN 3 GAAT RUSTIG VERDER

Nadat het derde herenteam vorige week concurrent GZC Donk H7 op een dikke nederlaag trakteerde, was deze week sluitpost De Lansingh H3 aan de beurt. De ploeg uit Krimpen aan den IJssel heeft al wel wat puntjes gesprokkeld, maar raakte deze op de groene tafel ook weer kwijt.

Heren 3 bleek ook met deze tegenstander geen problemen te kennen. Met vijf doelpunten in de eerste periode was de toon al direct gezet. Al vaker dit seizoen kenden de mannen van de startgemeenschap een rustmomentje in de tweede periode, maar vanaf periode drie ging de turbo er weer op en regen de doelpunten zich aaneen.

Met de twaalfde overwinning op rij zijn de mannen hard op weg naar het kampioenschap. Te meer daar concurrenten WSG NieMo-Van Vliet H5 en GZC Donk H7 allebei verloren. Hierdoor blijft alleen het team van ZVVS H6 nog als potentiele concurrent over. Maar ook deze ploeg heeft al zes verliespunten meer dan heren 3.

SG SCOM/De Zeehond '73 H3 - De Lansingh H3     15 - 2


HEREN 4 LEEFT ZICH UIT

Na een paar weken met ongelukkige nederlagen troffen de mannen van heren 4 met DWF H2 een van de zwakkere schakels in de competitie. De mannen mochten zich uitleven op hun Sliedrechtse tegenstander en deden dat ook dankbaar. Na zich de eerste twee periodes nog enigszins te hebben ingehouden, bleek DWF al murw gedraaid.

In de derde en vierde periode werkte heren 4 keurig aan het doelsaldo. Met negen treffers in deze periodes werd het uiteindelijk 13-1 en handhaaft het team zich keurig in de middenmoot. Aanstaande vrijdag treden de mannen aan in Bergambacht tegen de nummer 2: BZC. Dat wordt hele andere koek.

SG SCOM/De Zeehond '73 H4 - DWF H2     13 - 1


A-JONGENS DOORSTAAN GOUDSE TORNADO

Er zijn een paar wedstrijden in deze jaargang van de competitie waar de A-jongens ongetwijfeld niet naar hebben uitgekeken. De wedstrijd tegen GZC Donk is er daar een van. Hoewel de jongens in Gouda prima weerstand hebben geboden en de schade daar behoorlijk binnen de perken hebben gehouden, is deze tegenstander toch wel van een hele andere orde.

Dat bleek afgelopen zaterdag ook wel in Rozenburg. In de eerste twee periodes kon de thuisploeg nog wel in de buurt blijven, al incasseerde het al wel zeven treffers. In de derde periode gingen de poorten open. Aan beide zijden overigens, want de A-jongens wisten ook driemaal te scoren.

Het lukte nu niet om GZC Donk onder de twintig doelpunten te houden, maar heel veel andere ploegen lukt dat ook niet. De Goudse tornado is in elk geval doorstaan. Aankomend weekeinde mogen de jongens even bijkomen dan komt het team van SG De Linge/PCG op bezoek. Dat biedt meer perspectief.

SG SCOM/De Zeehond '73 AJ1 - GZC Donk AJ1     4 - 21


D1-PUPILLEN GEVEN DE DUCK OPNIEUW HET NAKIJKENPG5A9679PG5A9688

De D1-pupillen vingen het seizoen aan met een wedstrijd op vrijdagavond in Brielle. In een spannende wedstrijd trok het team van de startgemeenschap net aan het langste eind. En wat wil? Het was de enige nederlaag die de Brielse ploeg tot nu toe leed. Afgelopen zaterdag troffen de beide ploegen elkaar opnieuw in Hoogvliet.

Het werd opnieuw uiterste spannend. De ploegen draaiden om elkaar heen. De Duck leek iets sterker en nam keer op keer een kleine voorsprong.PG5A9713PG5A9698

Toch bleef het evenwicht na drie periodes in balans. De vierde periode maakte het verschil. De kinderen van SG SCOM/De Zeehond ’73 bleken ineens doeltreffender te zijn dan De Duck en boekten hun tweede zege van dit seizoen op deze lastige tegenstander.

SG SCOM/De Zeehond '73 DG1 - De Duck DG1     8 - 6PG5A9674


D2-PUPILLEN MOETEN DE EER AAN ZPB GUNNEN

De D3-pupillen van ZPB staan net boven het team van de startgemeenschap in de stand. Toch gaapt er een enorme kloof van punten tussen de twee ploegen. Die kloof werd afgelopen zaterdag nog verder uitgerekt met drie punten. Het D2-team van SG SCOM/De Zeehond ’73 weerde zich goed, maar kon niet voorkomen dat ZPB in de eerste periode uitliep naar een 0-3 voorsprong.

Dat het verschil niet zo groot hoeft te zijn, bewees te tweede periode toen de D2-pupillen zelf helaas wederom niet scoorden, maar ook wisten te voorkomen dat de tegenstander het doel trof. Scoren lukte de thuisploeg in de derde en vierde periode wel, maar ook het team uit Barendrecht schroefde de score verder op. Hiermee werd het uiteindelijk 2-10 voor de bezoekers die mee blijven doen voor de prijzen.

En de D2-pupillen? Die gaan volgende week met hernieuwde goede moed op bezoek bij de nummer laatst: WSG NieMo-Van Vliet.

SG SCOM/De Zeehond '73 DG2 - ZPB DG3     2 - 10


E1-PUPILLEN LOPEN TEGEN DE EERSTE NEDERLAAG AANPG5A9598PG5A9590

Het team van de E1-pupillen heeft in de strijd om het kampioenschap een gevoelige tik moeten incasseren van de nummer drie in de stand: MNC Dordrecht EG2. Aanvankelijk leek het allemaal geen vaart te lopen. Het eigen scorend vermogen wilde ook niet vlotten, maar je speelt ook niet voor niets tegen de nummer drie van de stand.

Halverwege de derde periode leidde de thuisploeg met 3-0 en was er nog geen vuiltje aan de lucht. Daarna kwam de dieselmotor van MNC Dordrecht wat beter op gang. In de derde periode werd het nog 3-1, maar de vierde periode was echt voor de bezoekers. Met drie treffers in korte tijd stond het plotseling 3-4 en daar konden de laatste twee minuten van de wedstrijd weinig meer aan veranderen.PG5A9633PG5A9651

De ploeg moet nu in de achtervolging op ZPC Rotterdam en mag volgende week de bittere smaak wegspoelen bij het nog puntloze team van ZVS/ZPC Numansdorp EG1.

SG SCOM/De Zeehond '73 EG1 - MNC Dordrecht EG2     3 - 4PG5A9569


E2-PUPILLEN KOMEN NIET TOT SCOREN

De EG2-pupillen kregen een zware opgave met tegenstander MNC Dordrecht EG3. Deze Dordtse ploeg steekt met kop en schouders boven de andere ploegen uit en heeft tot nu toe nog geen steken laten vallen. Dat gebeurde afgelopen zaterdag ook niet in Rozenburg. De thuisploeg kwam niet tot scoren en zag MNC Dordrecht liefst zestien maal een treffer maken.

In de eerste periodes wisten de kinderen van SG SCOM/De Zeehond ’73 hun tegenstander nog wel een klein beetje tegenstand te bieden. Pas aan het einde van de derde periode kwam het team van MNC Dordrecht aan het tiende doelpunt. In de vierde periode ging het licht toch wel uit en kon MNC Dordrecht met zes doelpunten aan de zestien komen.

De thuisploeg kon daar jammer genoeg geen enkel doelpunt tegenover zetten. Wanneer je de uitslagen van MNC Dordrecht EG3 bekijkt kun je zien dat andere ploegen met soortgelijke uitslagen in hun thuiswedstrijden worden geconfronteerd. De E2-pupillen kunnen dus met opgeheven hoofd uitkijken naar hun volgende wedstrijd: bij MNC Dordrecht EG4. Dat gaat een veel spannender wedstrijd worden!

SG SCOM/De Zeehond '73 EG2 - MNC Dordrecht EG3     0 - 16


MINI’S ZIJN VAN DE PARTIJ IN ROTTERDAM-NOORDDeborah van Lopik   002

(Tekst: Bart Erkelens. Foto's: Remco Nederpel, Deborah van Lopik & Danielle van der Meulen)
Afgelopen zaterdag heeft er weer een team van de Zeehond deelgenomen aan een mini waterpolo toernooi. Deze keer was de plaats van handeling de Wilgenring te Hilligersberg.

Coach Peter had deze keer de beschikking over 6 spelers te weten Jessica, Hannah, Joni, Andy en beide Gabriels. Dion was helaas ziek. Tijdens dit toernooi hebben de kids 4 wedstrijden gespeeld waarvan er drie werden gewonnen en slechts één verloren.

Coach Peter was dan ook zeer tevreden. Joni en Andy waren er voor het eerst bij en hebben prima gedebuteerd. Op naar het volgende toernooi in Barendrecht op 17 februari, weer een paar weekjes trainen en dan weer vlammen.

Ook vanuit SCOM was er een delegatie afgevaardigd, maar daarvan heeft de redactie helaas geen bijdrage mogen ontvangen. Wel kunnen we nog nagenieten van de foto’s.Deborah van Lopik   001Deborah van Lopik   003PG5A0228PG5A0230PG5A0247PG5A0267PG5A0290Remco Nederpel   001Remco Nederpel   002


TRAININGSTAGE VOOR DE C-JONGENSIMG 20180126 195850

(Foto's: Werner Koopman)

Eerst een stukje theorie.
Foto: Werner Koopman. Wanneer je de pupillenleeftijd ontstijgt en in de C-jeugd komt te spelen, wordt het trainen op tactiek en positiespel steeds belangrijker. Om dat aan te leren is het handig als de trainer wat handvatten heeft om een en ander aan te sturen. Die handvatten worden meestal aangereikt door meer ervaren spelers die in het bad sturing kunnen geven aan het positiespel.IMG 20180126 195900

Als je bij SG SCOM/De Zeehond ’73 een meisje bent, is dat geen enkel probleem. De C- en B-meiden van de startgemeenschap springen op maandag en vrijdag al tegelijk met de dames het water in. Bij de jongens ligt dat iets anders. Gelukkig was een flinke groep herenspelers afgelopen vrijdag bereid om de trainers Maik, Guillaume en Werner ter zijde te staan.

Gevolgd door de praktijk.
Het doel van de training was om de C-jongens aan te leren een 6:6-situatie beter uit te kunnen spelen. Hierbij werd gelet op het onder druk rondspelen van de bal, het benutten van de 30 seconden bij het opzetten van een aanval, het creëren van kansen bij het aanspelen van de mid-voor en het uitstappen en schieten. De tips en tricks van de gehaaide herenspelers waren dan ook niet van de lucht.IMG 20180126 200510

En dan wordt het ineens wel weer een grote groep.

Na afloop van de intensieve training was er gelukkig nog wel ruimte voor een groepsfoto. Bij het ‘nabieren’ in de verenigingsruimte gold voor de C-jongens helaas de NIX18-regel, zodat er van enige teleurstelling bij de jongelingen dan toch wel weer sprake was.IMG 20180126 203421