Volgend seizoen gaan de B-meisjes zich misschien inschrijven voor het synchroonzwemmen!

PG5A8046

 


WATERPOLOSTERS GAAN ONDERUIT BIJ ALKEMADEPG5A8399

De dames waterpoloërs van SG SCOM/De Zeehond ’73 hebben de mogelijkheid om weer aansluiting te vinden bij de top gemist. In een stevige wedstrijd in Roelofarendsveen bleek het hoog genoteerde team van Alkemade een maatje te groot voor het damesteam van SG SCOM/De Zeehond ’73 waarin teveel basisspeelsters ontbraken.

Na een goede seizoensstart zijn de dames van SG SCOM/De Zeehond ’73 in de hoek gekomen waar de klappen vallen. De korte kerstonderbreking heeft daar geen verandering in kunnen brengen. In Roelofarendsveen keken de dames al heel snel tegen een 2-0 achterstand aan. Pogingen om in de tweede periode de aansluiting terug te vinden, hadden geen succes.

Pas in de derde periode slaagden de bezoeksters er in om te scoren. De vreugde was van korte duur en al snel had Alkemade het verschil weer naar twee doelpunten gebracht.

PG5A8299PG5A8414

In de slotfase van de derde periode, waarin beide ploegen verschillende malen een speelster naar de kant gestuurd zag worden, kon Alkemade de wedstrijd volledig naar de hand zetten en uitlopen naar 6-1.

De vierde periode werd vervolgens een formaliteit. Als gevolg van opnieuw twee ondertalsituaties kon Alkemade de stand naar 8-1 tillen. In de slotfase van de wedstrijd kon SG SCOM/De Zeehond ’73 nog wel het blazoen iets oppoetsen met een tweede treffer, maar de nederlaag en het vooruitzicht de rest van het seizoen een middenmoot gevecht te gaan voren was al beklonken.

Alkemade Da1 - SG SCOM/De Zeehond '73 Da1     8 - 2PG5A8285


HEREN 2 HEEFT WEINIG IN TE BRENGEN

Heren 2 ging afgelopen zaterdag op bezoek bij het vijfde herenteam van SVH. Dat is een geduchte tegenstander die het prima doet in de competitie. En al doet het tweede herenteam van de startgemeenschap het ook niet onaardig in zwembad De Wilgenring hadden ze tegen deze Rotterdamse tegenstander toch weinig in de melk te brokkelen.

Halverwege de wedstrijd was SVH al uitgelopen naar een 10-0 voorsprong. Na het wisselen van kant konden de mannen van SG SCOM/De Zeehond ’73 nog wel iets terug doen in de vorm van twee doelpunten, maar de thuisploeg scoorde ook aardig door. Heren 2 ging met een stevige 17-2 nederlaag weer huiswaarts.

SVH H5 - SG SCOM/De Zeehond '73 H2     17 - 2


HEREN 3 WINT OOK IN HET NIEUWE JAARSnapchat 1505785861

Foto: Sven van Kan.

Het goede voornemen van heren 3 voor 2018: blijven winnen. Dat voornemen is voorlopig nog niet gebroken. De heren gingen naar Zoetermeer om het daar op te nemen tegen het vijfde herenteam van SG WZC, aan anonieme middenmoter die in De Rozenburcht al op een 9-2 nederlaag was getrakteerd.

In het eigen zwembad De Veur werd het voor de Zoetermeerse ploeg niet veel beter. Heren 3 schoot in de eerste periode met scherp en nam met een 0-7 voorsprong alvast een voorschot op een nieuwe overwinning. Daarna bleef de verdediging van SG WZC iets beter overeind, maar het team van SG SCOM/De Zeehond ’73 kon in de resterende drie periodes toch nog acht maal scoren wat tot een 3-15 overwinning leidde.

Omdat de concurrenten GZC Donk H7 en WSG NieMo-Van Vliet H5 elkaar op gunstige wijze het leven zuur maakten, is de positie van de mannen van de startgemeenschap er alleen maar beter op geworden.

SG WZC H5 - SG SCOM/De Zeehond '73 H3    3 - 15


HEREN 4 KAN WEL AANHAKEN, MAAR NIET WINNEN

Het vierde herenteam moest naar een van de uithoeken van de regio: Nieuwkoop. Daar zou het de mannen van De Plas gaan treffen. Hoewel de Nieuwkoopse ploeg prima draait, had het in Rozenburg de grootste moeite om heren 4 van zich af te schudden (uitslag destijds: 6-7). In Nieuwkoop ging het eigenlijk niet anders.

Hoewel heren 4 in de eerste periode op achterstand werd gezet, slaagde het team van SG SCOM/De Zeehond ’73 er wel in om aan te haken en in de buurt te blijven van de tegenstander. Vanaf de derde periode volgde er nog een kleine inhaalrace, maar die was uiteindelijk te klein en net iets te laat ingezet om het verschil te kunnen maken. Saillant detail: tijdens deze wedstrijd werd er geen enkele persoonlijke fout uitgedeeld!

De Plas H4 - SG SCOM/De Zeehond '73 H4     8 - 6


A-JONGENS WEREN ZICH KRANIG

Normaal gesproken zal een treffen tussen de A-jongens van MNC Dordrecht en SG SCOM/De Zeehond ’73 altijd voordelig uitvallen in het voordeel van de ambitieuze Dordtse vereniging. Dat was dit keer ook weer niet anders, maar de jongemannen van de startgemeenschap verkochten hun huid duur en slaagden er toch maar mooi in om ook vijf maal te scoren.

MNC Dordrecht wilde het klusje snel klaren en zorgde in de eerste periode voor een ruime 5-0 voorsprong. Wie in Dordrecht vervolgens dacht dat MNC Dordrecht van hieruit zou werken aan een monsterscore kwam bedrogen uit. De thuisploeg liep wel langzaam weg bij de jongens van SG SCOM/De Zeehond ’73, maar het ging lang niet in het tempo dat ze zelf wel gewild hadden. De bezoekers toonden wel aan dat de thuisploeg verdedigend behoorlijk kwetsbaar kon zijn.

MNC Dordrecht AJ1 - SG SCOM/De Zeehond '73 AJ1     16 - 5


B-JONGENS SPELEN EEN PERIODE

Wat gebeurt er in een waterpolowedstrijd na één periode? Dan volgen er nog drie! Dat concept was blijkbaar even aan de B-jongens voorbij gegaan afgelopen zaterdag in De Wilgenring. Na de eerste periode leidde de jongens van SG SCOM/De Zeehond ’73 met een riante 0-3 voorsprong. Wat kon er nu mogelijk nog mis gaan? Wel, heel veel.

Bij SVH ging er na de, voor hen desastreus verlopen eerste periode, een schepje bovenop en van 0-3 werd de stand ineens 5-3. Het gaf de Rotterdamse burger moed en SVH gaf de verkregen voorsprong niet meer uit handen. SG SCOM/De Zeehond ’73 trof na de eerste periode geen enkele maal meer doel en zag zich opgezadeld met een 8-3 nederlaag.

SVH BJ1 - SG SCOM/De Zeehond '73 BJ1     8 - 3


B-MEISJES HEBBEN GEEN KIND AAN Z&PC DE GOUWEPG5A8036PG5A8089

Hoewel de ploeg in Waddinxveen nog puntloos onderaan staat, had het in De Rozenburcht wel degelijk goed weerwerk geboden. De meiden van de startgemeenschap kwamen toen met de hakken over de sloot met een 6-3 overwinning weg. In de uitwedstrijd leken de puzzelstukjes ineens allemaal op hun plaats te vallen, al was het alleen maar omdat de meest dragende speelster van de thuisploeg al na vier minuten met drie persoonlijke fouten aan de kant zat.

Zonder zelf briljant te spelen, liepen de B-meisjes in een rustig een evenwichtig tempo weg bij de tegenstander. De regie van de wedstrijd werd geen moment uit handen gegeven.PG5A7962PG5A8057

Tegenstander Z&PC De Gouwe slaagde er in de gehele wedstrijd precies éénmaal in om op doel te schieten. Alle overige pogingen gingen ver over of naast het doel van de B-meisjes.

Het B-meisjesteam heeft nu weer een wedstrijdpauze van een maand om dan aan te mogen treden tegen De Kempvis. Met die tegenstander heeft de ploeg nog een appeltje te schillen.


Z&PC De Gouwe BM1 - SG SCOM/De Zeehond '73 BM1     0 - 11PG5A7961


C-JONGENS BLIJVEN IN PERFECTE BALANS

De C-jongensteam van MNC Dordrecht en SG SCOM/De Zeehond ’73 ontliepen elkaar weinig, héél weinig. Niet alleen de wedstrijd was in balans, ook het resultaat daarvan op het wedstrijdformulier toonde een perfect evenwicht aan. Alle periodes eindigden in 1-1. Zowel in de eerste als in de tweede periode hikten de C-jongens van de startgemeenschap tegen een achterstand aan.

De achterstanden werden echter mooi weggewerkt en in de derde periode werd zelfs een voorsprong genomen. Maar ook de C2-jongens van MNC Dordrecht toonden aan over veerkracht te beschikken en wisten de achterstand ook weer weg te poetsen. Nadat beide teams in de vierde periode nog eenmaal hadden gescoord, werd de wedstrijd afgesloten met een 4-4 eindstand.

MNC Dordrecht CJ2 - SG SCOM/De Zeehond '73 CJ1     4 - 4


D1-PUPILLEN WINNEN MET HANGEN EN WURGEN

In Zwembad Hoogvliet hadden de D1-pupillen van de startgemeenschap weinig heel gelaten van hun tegenstander SVH DG3. Dat de omstandigheden in De Wilgenring altijd anders zijn, bleek ook ditmaal maar weer. Met hangen en wurgen wisten de D1-kinderen hun overwinning veilig te stellen, al was de marge werkelijk minimaal: 3-4.

Het leek ook wel of de ploeg van SG SCOM/De Zeehond ’73 in de eerste periode nog niet wakker was. Een opgelopen achterstand kon pas ver in de tweede periode weer worden rechtgetrokken om vervolgens in de derde periode een aarzelende voorsprong te nemen. Pas in de vierde periode kwam het scoren van beide kanten een beetje los. SG SCOM/De Zeehond ’73 wist in de slotfase toch een kleine overwinning veilig te stellen.

SVH DG3 3 - SG SCOM/De Zeehond '73 DG1     3 - 4


D2-PUPILLEN LATEN DE PUNTEN LIGGEN

Mochten de D1-pupillen nog juichen voor een overwinning, de D2-pupillen slikten een bittere nederlaag tegen een ploeg die thuis ook op een ruime nederlaag was getrakteerd. Net als de D1-pupillen waren de D2-pupillen lange tijd bezig om een, in de eerste periode, opgelopen achterstand weg te werken. Dat klusje leek geklaard na de derde periode.

Maar SVH DG2 rook een goed resultaat en bleek in de vierde periode toch net weer iets trefzekerder te zijn dan de kinderen van SG SCOM/De Zeehond ’73. Met een 6-5 nederlaag konden de kinderen weer terug naar huis. Volgende week krijgt het DG2-team de DG3-ploeg van MNC Dordrecht op bezoek en dat gaat zeker een pittige klus worden.

SVH DG2 - SG SCOM/De Zeehond '73 DG2      6 - 5


E1-PUPILLEN GAAN GEWOON DOORPG5A8539

Ook in Barendrecht bleken de EG1-pupillen afgelopen zondagmiddag niet te stuiten. Tegenstander ZPB EG3 doet het met zes overwinningen in negen wedstrijden toch ook niet onaardig, maar bleek geen partij te zijn voor het E1-team van SG SCOM/De Zeehond ’73.

Alleen in de derde periode wist de thuisploeg het team van de startgemeenschap een halt toe te roepen.PG5A8557PG5A8638

In de overige drie periodes was het spel voorbehouden aan het bezoekende team dat er lustig op los scoorde.

Met deze overwinning blijven de kinderen bovenin meedraaien. Concurrent ZPC Rotterdam wist dit weekend ook te winnen, zodat het uiterst spannend blijft.
ZPB EG3 - SG SCOM/De Zeehond '73 EG1      0 - 11PG5A8455PG5A8451