Dit weekend kwamen bijna alle teams van de Startgemeenschap SCOM/De Zeehond’73 in actie in de Rozenburcht. Een flink aantal wedstrijden gingen gewonnen en soms zelfs met grote cijfers (de D-jeugd won met 24-0). Helaas werden er ook een aantal wedstrijden nipt verloren.

Het goede nieuws is dat het derde team de koppositie heeft weten te behouden door ook de 8e wedstrijd van het seizoen te winnen.

Na een hele goede start (5-0) tegen Poseidon’56 3 kwam de doelpuntenmachine helaas bijna tot stilstand. Teveel aanvallen eindigden op de lat, paal of keeper. Het zelfvertrouwen kreeg hierdoor een flinke dreun en vervolgens wisten de bezoekers drie keer, zij het met wat geluk, te scoren. De inzet bleef echter ruim voldoende en omdat er verdedigend, na verandering van taktiek, weinig werd weggegeven bleef men de bovenliggende partij. Op karakter werd de winst veilig gesteld en er was na afloop voldoende stof tot nadenken richting de volgende wedstrijd tegen de nummer 3 ZVVS.. De, eindstand: 8-4. Doelpunten: Sven van Kan (3x), Lucas Groenewout en Kevin Bergwerff (beiden 2x) en Maarten Weers. Het tweede team heeft zich daarnaast stevig in de subtop genesteld door twee overwinningen op rij. Deze week werd overtuigend met 12-6 gewonnen van de Devel 3. Doelpunten: Arthur Kroon (4x), Mathew Elzinga (3x), Martijn Reuvers en Bart Erkelens (2x) en Youri Elzinga. Ook de B-jongens doen goed mee in de competitie. Deze week werd er met 4-1 gewonnen van de combinatie Devel/ZVS, doelpunten: Joey Stolk, Max Greve,Arie Stechman en Dempsey Pires. 

Minder goed nieuws was er voor het eerste team wat wederom na een sterke start en een verdiende voorsprong (5-2) de punten uiteindelijk in de laatste periode, na een 7-5 voorsprong, moest laten aan de tegenstander WZC 1 uit Zoetermeer. Doelpunten: Robert Goedendorp (4x), Ties Jacobs, Jim Kok en Sascha Aknaev (allen 1x).

Ook de dames verloren hun wedstrijd waardoor ze af lijken te haken in de titelstrijd. Tot in de tweede periode ging het gelijk op (2-3) maar daarna konden de bezoeksters de marge vergroten (2-5). De doelpunten vielen daarna om en om waardoor het verschil drie bleef. Eindstand 5-8. doelpunten: Lindy Poortman en Denise Meesters (beiden 2x) en Kayra Schott.

Nieuwe leden gezocht

De waterpoloërs van de Zeehond zijn altijd op zoek naar nieuwe mannelijke en vrouwelijke collega’s. Zowel oud-zwemmers, oud-waterpoloërs en mensen zonder ervaring worden van harte uitgenodigd om eens (of opnieuw) kennis te maken met de waterpolosport. Sportiviteit en gezelligheid zijn hierbij het belangrijkste. Er wordt uiteraard gestreden voor de overwinning maar sportiviteit en plezier hebben in de sport is net zo belangrijk.

Wil je meer informatie over de waterpolosport (volwassenen en jeugd) in Rozenburg of wil je lid worden neem dan contact op via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk eens op onze website www.zeehond73.nl. Als gast kunt je drie keer gratis meetrainen (maandag van 20:00 tot 21:30 of donderdag van 20:30 tot 21:30). De jeugdtrainingen zijn op maandag van 17:45 tot 18:30, woensdag van 18:15 tot 19:00 (zwemtraining E- en D-jeugd) en vrijdag van 17:45 tot 18:30.