Dit weekend kwamen veel teams van de Startgemeenschap SCOM/De Zeehond’73 in actie in de Rozenburcht en bijna allemaal wisten ze te winnen. Het eerste herenteam kon helaas niet voor een stunt zorgen in de derde klasse Bond tegen koploper NieMo – Van Vliet 1.

Tot halverwege ging het gelijk op nadat de thuisploeg zelfs op voorsprong kwam. Bij een 2-2 gelijke stand in de derde periode wisten de bezoekers echter het verschil te maken en kon de thuisploeg niet volgen (4-8). Ook aan het begin van de vierde periode wisten de bezoekers vaker te scoren en uit te lopen naar 5-11. In de laatste minuut deed de thuisploeg nog wat terug door tweemaal te scoren zodat de eindstad iets dragelijker werd (7-11). Doelpunten: Robert Goedendorp, Thijs Schouten en Alex Heskes (allen 2x) en Jim Kok.

Het tweede en derde herenteam wisten wel net als in de eerste speelronde hun wedstrijden te winnen. Het tweede team kwam nog wel eerst op achterstand tegen Numansdorp 1 maar dat was eigenlijk al tegen de verhouding in. Hoewel de thuisploeg dus beter en ook kansen kreeg was werd het net nog niet gevonden. Dat veranderde in de tweede helft, Guillaume van Antwerpen wist de ban te breken door goed door te zetten in een met verdediger en keeper waarna Martijn Reuvers en Maarten Weers de thuisploeg op voorsprong zette. De bezoekers wisten nog wel iets terug te doen (3-2).  Vervolgens werd de wedstrijd in de derde periode beslist door doelpunten van achtereenvolgens Arthur Kroon en wederom Maarten en Martijn (6-2) in de laatste peride werd er niet meer gescoord.

Het derde herenteam begon sterk aan de confrontatie met NieMo van Vliet 5. Deze ploeg had vorige week nog ruim gewonnen van D’elft en de thuisploeg had goede afspraken gemaakt om de midvoor zo min mogelijk ruimte te geven en de tegenstander op snelheid en conditie te kloppen. Dit werkte aanvankelijk prima en hoewel de afwerking nog haperde stond er halverwege een 6-2 voorsprong op het scorebord. Ook in de derde periode kregen de bezoekers iets meer ruimte maar bleef de marge ruim (10-4). In de vierde periode pasten zij echter een ander tactiek toe die driemaal op rij succesvol was (10-7). Gelukkig kon de thuisploeg de draad vervolgens weer oppakken en werd er nog ruim gewonnen met 14-8.  Doelpunten: Jeffrey Meesters (3x), Sven van Kan, Maarten Weers, Kevin Bergwerff (allen 2x), Lucas Groenewout, Dwayne Davids, Daniel Aknaev, Niek Impens en Luuk Gunnewegh.

Ook de andere (jeugd)teams wisten punten te pakken behalve heren 4 (3-6 verlies tegen BZC 6). De dames wonnen tegen Numansdorp 1 met 9-6, De EG1 met 23-0 van ZVS/Numansdorp, de EG2 met 14-9 van MNC Dordrecht, de DG2 met 12-6 van NieMo-van Vliet, de DG1 met 18-1 van ZVS, de C-jongens met 10-8 van MNC Dordrecht en de B-jongens met 11-2 van BZC/De Lansingh. De A-jongens konden uiteindelijk net niet winnen van Aquadraat (8-8). 

Nieuwe leden gezocht

De waterpoloërs van de Zeehond zijn altijd op zoek naar nieuwe mannelijke en vrouwelijke collega’s. Zowel oud-zwemmers, oud-waterpoloërs en mensen zonder ervaring worden van harte uitgenodigd om eens (of opnieuw) kennis te maken met de waterpolosport. Sportiviteit en gezelligheid zijn hierbij het belangrijkste. Er wordt uiteraard gestreden voor de overwinning maar sportiviteit en plezier hebben in de sport is net zo belangrijk.

Wil je meer informatie over de waterpolosport (volwassenen en jeugd) in Rozenburg of wil je lid worden neem dan contact op via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk eens op onze website www.zeehond73.nl. Als gast kunt je drie keer gratis meetrainen (maandag van 20:00 tot 21:30 of donderdag van 20:30 tot 21:30). De jeugdtrainingen zijn op maandag van 17:45 tot 18:30, woensdag van 18:15 tot 19:00 (zwemtraining E- en D-jeugd) en vrijdag van 17:45 tot 18:30.