Het derde herenteam van de Startgemeenschap SCOM/Zeehond’73 mocht het spits afbijten dit seizoen. Dit team heeft titelaspiraties en een goed begin is het halve werk. In de uitwedstrijd tegen de Lansingh in Krimpen a/d IJssel was het nog even wennen maar werd er wel uiteindelijk verdiend met 4-7 gewonnen.

Na een wat onwennige start waarin de thuisploeg op een 2-0 voorsprong kwam ging het beter lopen bij de Hoogvliet/Rozenburg combinatie. Twee goede aanvallen en doelpunten van Danny v/d Heuvel en Jeffrey Meesters zorgden nog voor een gelijke stand aan het einde van het eerste partje (2-2). In de tweede periode trokken de bezoekers door met een aantal goede aanvallen maar slechts twee doelpunten van Sven van Kan en Sam Kocken (2-4). Ook in de derde periode leek de thuisploeg er niet aan te komen en Daniel Aknaev en Maarten Weers konden de voorsprong vergroten naar 2-6. Toch kwam de thuisploeg nog terug door concentratieverlies bij de bezoekers (4-6). In de vierde periode bleek echter al snel dat de winst niet meer in gevaar kwam, in de eerste aanval vergrootte Daniël Aknaev de voorsprong weer naar drie punten (4-7). De thuisploeg kreeg geen echte kans meer daarna en ondanks meerdere grote kansen scoorden ook onze heren niet meer. Over twee weken spelen de heren hun volgende wedstrijd, dan zal de afronding wel wat beter moeten.

 Ook de C-jongens hadden een goede start thuis tegen de Kempvis. Ook hier kwam de tegenstander op een voorsprong maar dat werd al snel recht gezet waarna de voorsprong gestaag werd uitgebreid naar een 8-4 overwinning. Doelpunten: Iwan v/d Tol (3x), Robin Bak (2x), Sem Koopman, Christiaan Dalmeijer en Joost van Beekum.

De dames van de Startgemeenschap hadden een minder goede start ondanks een voorsprong na de eerste periode. In deze gelijkopgaande wedstrijd kwamen de bezoekers van ZPS in de tweede periode terug tot 1-1 en daarna bleef het heel lang gelijk. Pas in de derde periode konden de bezoekers van ZPS een voorsprong pakken (1-2). In de vierde periode gingen vervolgens de remmen los en werd er veel meer gescoord, helaas deed ZPS dit vaker dan SCOM/DeZeehond’73 met een 3-6 eindstand tot gevolg. Doelpunten: Sascha Schouten (2x) en Denise Meesters.

 Nieuwe leden gezocht

De waterpoloërs van de Zeehond zijn altijd op zoek naar nieuwe mannelijke en vrouwelijke collega’s. Zowel oud-zwemmers, oud-waterpoloërs en mensen zonder ervaring worden van harte uitgenodigd om eens (of opnieuw) kennis te maken met de waterpolosport. Sportiviteit en gezelligheid zijn hierbij het belangrijkste. Er wordt uiteraard gestreden voor de overwinning maar sportiviteit en plezier hebben in de sport is net zo belangrijk.

Wil je meer informatie over de waterpolosport (volwassenen en jeugd) in Rozenburg of wil je lid worden neem dan contact op via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk eens op onze website www.zeehond73.nl. Als gast kunt je drie keer gratis meetrainen (maandag van 20:00 tot 21:30 of donderdag van 20:30 tot 21:30). De jeugdtrainingen zijn op maandag van 17:45 tot 18:30, woensdag van 18:15 tot 19:00 (zwemtraining E- en D-jeugd) en vrijdag van 17:45 tot 18:30.