MINIPOLOTOERNOOI IN BARENDRECHT

20170225 123542Foto’s: Willem Remeijer

Afgelopen weekend hoefden de mini’s niet heel ver af te reizen voor hun toernooitje. De organisator was ditmaal ZPB in Barendrecht. Van dit toernooi hebben we wat beeldmateriaal mogen ontvangen dat wij de lezer niet willen onthouden.

MINIPOLOTOERNOOI IN BARENDRECHTMINIPOLOTOERNOOI IN BARENDRECHT

MINIPOLOTOERNOOI IN BARENDRECHTMINIPOLOTOERNOOI IN BARENDRECHTMINIPOLOTOERNOOI IN BARENDRECHT


SG SCOM/DE ZEEHOND ’73 NAAR DE HALVE FINALES

De waterpoloërs van SG SCOM/De Zeehond ’73 waren favoriet in hun kwartfinale tegen tweedeklasser MNC Dordrecht. Het verschil in kwaliteit kwam vanaf de derde periode bovendrijven. Vanaf dat moment konden de waterpoloërs uit Hoogvliet en Rozenburg afstand nemen van hun tegenstander om met een 3-7 overwinning een plaats in de halve finales van de regionale waterpolobeker veilig te stellen.

Het lot is SG SCOM/De Zeehond ’73 dit seizoen gunstig gezind geweest in de beker. De eersteklasser trof tot op heden alleen ploegen uit lagere afdelingen. Ook in de kwartfinales mochten de mannen het in de Sportboulevard in Dordrecht opnemen tegen een tweede-klasser: het vierde herenteam van MNC Dordrecht.
De thuisploeg wilde de huid zeker duur verkopen en bood in de eerste periode behoorlijk wat weerwerk. Daarbij werd het fysieke spel zeker niet vermeden. SG SCOM/De Zeehond ’73 kreeg daardoor behoorlijk wat man-meer situaties, maar wist deze niet te verzilveren. Daarvoor kreeg het halverwege de eerste periode de rekening gepresenteerd met een 1-0 achterstand.heren

In de eerste periode viel nog de gelijkmaker te noteren en nadat vroeg in de tweede periode de ploeg van de startgemeenschap op voorsprong was gekomen leek het pleit beslecht. MNC Dordrecht wilde zich nog niet gewonnen geven en verdedigde solide. De magere 1-2 voorsprong bleef daardoor staan tot het wisselen van kant.
Met een laatste aanvallende actie kwam MNC Dordrecht weer op gelijke hoogte. Daarna ging de conditie een woordje meespreken. MNC Dordrecht kon  aanvallend nauwelijks meer een vuist maken en SG SCOM/De Zeehond ’73 kreeg meer ruimte. Met twee snelle uitbraken werd de tussenstand na drie periodes 2-4.
Het klassenverschil bleek in de laatste periode zeer groot. MNC Dordrecht had zijn kruit verschoten en moest toestaan hoe de regie van de wedstrijd in handen kwam van de bezoekers die naarhartenlust konden aanvallen en diverse doelpuntjes meepikten. Met een licht gegeven strafworp aan het einde van de wedstrijd kon MNC Dordrecht nog een derde treffer laten noteren, maar de overwinning ging probleemloos naar het team van SG SCOM/De Zeehond’73.
Door deze overwinning hebben de Hoogvlietse en Rozenburgse waterpoloërs de halve finales van de beker bereikt. Tegenstander heet dan of Wiekslag uit Alblasserdam of De Devel uit Zwijndrecht. Deze wedstrijd wordt pas aanstaande zondag gespeeld. De halve finales staan geprogrammeerd voor het weekend van 15 en 16 april 2017.

MNC Dordrecht H4 - SG SCOM/De Zeehond '73 H1 3 - 7


DE BEKER EN HOE NU VERDER?

Met een overwinning hebben de heren de halve finales van het regionale bekertoernooi 2016/2017 bereikt. Maar hoe nu?

Schema beker

De heren moeten voor de halve finales in ieder ‘op verplaatsing.’ Dat wordt òf Alblasserdam (Wiekslag) òf Zwijndrecht (De Devel). Normaal gesproken zou eersteklasser Wiekslag de betere ploeg moeten zijn. In het eigen zwembad De Hoge Devel hebben de Zwijndrechtse mannen dit seizoen al verrast door de sterke eersteklasser Wave uit te schakelen. Er is dus nog van alles mogelijk.
De halve finale wordt gespeeld in een van de weekenden van 15/16 april of 22/23 april. Mochten de heren ook Wiekslag of De Devel aan de zegekar weten te binden, dan wacht op 20 mei de finale in Den Haag. De meest voor de hand liggende tegenstander zou dan het vierde herenteam van ZPB zijn.