WATERPOLO HEREN NIET OPGEWASSEN TEGEN WSG NIEMO-VAN VLIET

PG5A0033

De eerste thuiswedstrijd was voor de mannen van SG SCOM/De Zeehond ’73 direct geen gemakkelijke opgave. Tegenstander WSG NieMo-Van Vliet zal dit jaar nadrukkelijk om de bovenste plaatsen mee gaan spelen.
Toch wist de Hoogvliets/Rozenburgse promovendus in grote delen van de wedstrijd het de tegenstander meer dan lastig te maken. De bezoekers uit Nieuwerkerk aan den IJssel hadden aan productieve derde periode voldoende om een 7-11 overwinning mee naar huis te nemen.

 

PG5A0019PG5A0037De thuisploeg kende een bliksemstart en voor de wedstrijd goed en wel was begonnen stond SG SCOM/De Zeehond ’73 al op voorsprong. Dat deed tegenstander WSG NieMo-Van Vliet even naar lucht happen, maar de bezoekers herstelden zich wel van deze klap. De eerste periode werd met een 1-1 stand beëindigd. Ook in de tweede periode wist SG SCOM/De Zeehond ’73 zich goed te handhaven en bleef de stand in evenwicht.

PG5A9959Pas in de derde periode leek WSG NieMo-Van Vliet de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. In hoog tempo liepen de bezoekers weg van 2-2 naar 2-6. De heren van SG SCOM/De Zeehond ’72 verkochten hun huid duur en wisten heel even nog de aansluiting te hervonden tot 4-6. Een verdere stunt bleef uit. WSG NieMo-Van Vliet herstelde en handhaafde in het vervolg een voorsprong van vier doelpunten.

Gezien het theoretische krachtsverschil is de kleine nederlaag draaglijk te noemen. Volgende week gaan de mannen op bezoek bij d’Elft. Deze tegenstander wist de twee eerste wedstrijden te winnen. De mannen zullen dus opnieuw alles moeten geven voor een goed resultaat.

SG SCOM/De Zeehond '73 H1 - WSG NieMo-Van Vliet 7 - 11PG5A0097


DAMES SG SCOM/DE ZEEHOND ’73 PAKKEN DE TWEEDE ZEGE OP RIJ

PG5A9707Na vorige week relatief eenvoudig te hebben gewonnen bij Katwijk, kregen de dames deze week het stug verdedigende team van ZPC Numansdorp op bezoek. Het duurde in deze wedstrijd inderdaad even voordat de verdedigende linie uit de Hoeksche Waard was geslecht, maar toen dat eenmaal was gelukt, vielen de doelpunten gemakkelijk en konden de dames van de startgemeenschap hun tweede overwinning op rij bij laten schrijven.

De dames van SG SCOM/De Zeehond ’73 begonnen vol goede moed aan de wedstrijd tegen ZPC Numansdorp. Al heel snel werd duidelijk dat de tegenstander een solide en hechte verdediging kent. In de eerste periode moesten de dames van SG SCOM/De Zeehond ’73 het antwoord schuldig blijven op de vraag hoe de muur geslecht moest gaan worden. De Numansdorpse bezoeksters konden zelfs brutaal de leiding nemen.PG5A9693PG5A9747

De zaken werden in de tweede en derde periode snel rechtgezet en toen eenmaal het net was gevonden ging het in hoog tempo door. Na de derde periode leidde de thuisploeg comfortabel met 8-2. Toch werd het geen wedstrijd om rustig uit te spelen.

In de vierde periode wilde ZPC Numansdorp de stand nog een beetje aanzien geven en knabbelde puntje voor puntje iets van de achterstand af. Desondanks kon de thuisploeg een kleine marge vasthouden en met 9-6 de overwinning voor zich opeisen.

PG5A9750Volgende week wacht in het Leidse Vijf Meibad het zesde damesteam van ZVL op de dames van SG SCOM/De Zeehond ’73. Dat leidde de afgelopen seizoen tot evenwichtige en spannende wedstrijden. Dat zal dit jaar weer niet anders zijn.

SG SCOM/De Zeehond '73 Da1 - ZPC Numansdorp Da1        9 - 6PG5A9869


HEREN 2 KOMT PAS LAAT OP GANG

(Door: Maarten Weers)
Het tweede herenteam wist wel net als in de eerste speelronde zijn wedstrijd te winnen. Het tweede team kwam nog wel eerst op achterstand tegen Numansdorp 1 maar dat was eigenlijk al tegen de verhouding in. Hoewel de thuisploeg dus beter was en ook meer kansen kreeg, werd het net nog niet gevonden. Dat veranderde in de tweede periode, Guillaume van Antwerpen wist de ban te breken door goed door te zetten, waarna Martijn Reuvers en Maarten Weers de thuisploeg op voorsprong zette.

De bezoekers wisten nog wel iets terug te doen (3-2). Vervolgens werd de wedstrijd in de derde periode beslist door doelpunten van achtereenvolgens Arthur Kroon en wederom Maarten en Martijn (6-2) in de laatste periode werd er niet meer gescoord.

SG SCOM/De Zeehond '73 H2 - ZPC Numansdorp H1     6 - 2


HEREN 3 LAAT STERKE PARTIJ ZIEN

(Door: Maarten Weers)
Het derde herenteam begon sterk aan de confrontatie met NieMo van Vliet 5. Deze ploeg had vorige week nog ruim gewonnen van d’Elft en de thuisploeg had goede afspraken gemaakt om de midvoor zo min mogelijk ruimte te geven en de tegenstander op snelheid en conditie te kloppen.

Dit werkte aanvankelijk prima en hoewel de afwerking nog haperde stond er halverwege een 6-2 voorsprong op het scorebord. Ook in de derde periode kregen de bezoekers iets meer ruimte maar bleef de marge ruim (10-4). In de vierde periode pasten zij echter een ander tactiek toe die driemaal op rij succesvol was (10-7).

Gelukkig kon de thuisploeg de draad vervolgens weer oppakken en werd er nog ruim gewonnen met 14-8.

SG SCOM/De Zeehond '73 H3 - WSG NieMo-Van Vliet H5     14 - 8


HEREN 4 TREKT AAN HET KORTSTE EIND

Heren 4 kreeg bezoek van het zesde herenteam van BZC. Vorig seizoen bleek dit een lastige en taaie tegenstander te zijn. De verhoudingen lagen dit seizoen niet anders. BZC nam in de eerste periode scorend het voortouw. Aanvankelijk kon heren 4 nog meekomen, maar nadat BZC op 1-3 was gekomen, liepen de mannen achter de feiten aan.

In de tweede periode werd de schade nog verder vergroot. Pas in de derde periode kon de thuispleg de tegenstander een pas op de plaats laten maken, maar bij SG SCOM/De Zeehond ’73 werd er geen enkel doelpunt meer tegenover gesteld. BZC scoorde in de vierde periode nog wel een keer waarmee het lot van heren 4 was bezegeld.

SG SCOM/De Zeehond '73 H4 - BZC H6     3 - 6


A-JONGENS GEVEN DE OVERWINNING UIT HANDEN

Was de wedstrijd van de A-jongens over drie periodes gespeeld, dan had de ploeg een mooi resultaat geboekt tegen de ploeg van SG Aquadraat. Helaas moest er ook nog een vierde periode gespeeld worden en in deze laatste periode moest het team van SG SCOM/De Zeehond ’73 alsnog de overwinning uit handen geven.

De A-jongens, die door een herindeling van de competitie alsnog in de eerste klasse uitkomen, begonnen uitstekend aan de wedstrijd en wisten de keeper van de ploeg uit Leiderdorp liefst vijf maal te passeren in de eerste periode. Het leverde een 3-5 voorsprong op. De voorswprong werd in de tweede en derde periode keurig verdedigd en een mooie overwinning lag in het verschiet.

Zover wilde de bezoekers het niet laten komen. SG Aquadraat zette in de vierde periode nog een keer aan en slaagde er met twee doelpunten in om in elk geval nog een puntje uit Rozenburg mee naar huis te nemen.

SG SCOM/De Zeehond '73 AJ1 - SG Aquadraat AJ1     8 - 8


B-JONGENS BEGINNEN VOORTVAREND AAN DE COMPETITIE

De B-jongens zijn aan het begin van deze competitie verder gegaan waar ze aan het einde van het vorig seizoen zijn gebleven: punten pakken. De B-jongens legden aan het einde van het vorige seizoen een enorme groei aan de dag en de combinatieploeg van BZC en De Lansingh was het eerste slachtoffer van deze voortdurende groei.

De B-jongens sloegen direct in de eerste periode toe tegen de ploeg uit Bergambacht en Krimpen aan den IJssel. Met een ruime 4-0 voorsprong was er eigenlijk al geen twijfel meer mogelijk waar de punten heen zouden gaan. De bezoekers probeerden in de tweede periode nog aan te klampen, slaagden er in om niet verder achterop te raken, maar betaalden daarvoor in de derde periode een forse rekening met nog eens vier tegentreffers.

De B-jongens konden de vierde periode op het gemak uitspelen. Ze gunden hun tegenstander nog een extra doelpuntje, maar zorgden er zelf ook voor nog om de teller met twee treffers op te hogen.

SG SCOM/De Zeehond '73 BJ1 - BZC/De Lansingh BJ1 11 - 2


B-MEISJES HOEVEN NOG NIET

De B-meisjes genoten afgelopen week nog van een vrij weekeinde. Die tijd hebben ze ook wel nodig, want volgende week moeten zij naar Gouda om het op te nemen tegen de B-meisjes van GZC Donk. De concurrentie kwam wel in actie en omdat WSG NieMo-Van Vliet zijn wedstrijd verloor, boekten de B-meiden, zonder te spelen, wel een plaats winst in de stand.


C-JONGENS KNOKKEN ZICH TERUG

De C-jongens ontvingen het tweede C-jongensteam van MNC Dordrecht. De stand voorspelde een spannende wedstrijd en dat werd het ook. In de eerste periode trokken de Dordtse bezoekers fel van leer. MNC Dordrecht nam een 5-3 voorsprong.

Daar lieten de jongens van SG SCOM/De Zeehond ’73 het niet bij zitten. Vanaf de tweede periode nam de thuisploeg het initiatief over. De achterstand werd weggewerkt en vanaf de derde periode stond de ploeg aan de goede kant van de score.

De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. MNC Dordrecht bleef wel steeds in de buurt, maar zag de overwinning toch naar de C-jongens van de startgemeenschap gaan.

SG SCOM/De Zeehond '73 CJ1 - MNC Dordrecht CJ2    10 - 8


D1-PUPILLEN HALEN FORS UIT

DSC07754Foto's: Danielle van der Meulen/ Huub Petersen.

De competitiestart van de D1-pupillen is uitstekend. Werd vorige week al moeizaam gewonnen bij De Duck, deze week werden ook de D-pupillen van ZVS aan de zegekar gebonden.
In de eerste drie periodes hadden de kinderen uit ’s Gravendeel weinig in te brengen. De thuisploeg wist liefst 15 maal te scoren.PG5A9538

Daar kon ZVS geen enkel doelpunt tegenover stellen. De D1-pupillen van SG SCOM/De Zeehond ’73 bleven gemakkelijk overeind.
In de vierde periode ging ook de conditie een woordje meespreken. Nog drie doelpunten konden er aan het totaal worden toegevoegd. En als slotakkoord mocht ook ZVS nog een doelpuntje maken.DSC07756PG5A9517

Volgende week trekt het ongeslagen pupillenteam naar Alblasserdam. Daar mogen ze het opnemen tegen het nog puntloze team van Wiekslag DG2. Het blijft natuurlijk wel uitkijken.

SG SCOM/De Zeehond '73 DG1 - ZVS DG1 18 - 1


D2-PUPILLEN KLAREN HET KLUSJE SNEL

PG5A9462Het tweede D-pupillenteam van SG SCOM/De Zeehond ’73 was afgelopen zaterdag snel klaar met hun tegenstander van WSG NieMo-Van Vliet DG2. Na de eerste periode stond het al 6-0. Daarmee was het klusje al heel snel geklaard. De marge van zes treffers kwam in de rest van de wedstrijd niet meer in gevaar.PG5A9467PG5A9449

Vanaf de tweede periode liet WSG NieMo-Van Vliet zien dat ze ook wel degelijk doelpunten konden maken, maar de thuisploeg bleef steeds keurig netjes in het spoor van hun tegenstander. Het wekt dan ook geen verbazing dat na het laatste fluitsignaal de marge nog steeds zes treffers was. Ook het D2-team gaat aanstaande zaterdag naar Alblasserdam, maar hun tegenstander, Wiekslag DG1, is van een heel ander kaliber.PG5A9469

Deze ploeg won de eerste twee wedstrijden met overmacht, scoorde ruim 50 doelpunten en kreeg er slechts een tegen. De kinderen van SG SCOM/De Zeehond ’73 zullen alles uit de kast moeten gaan halen.

SG SCOM/De Zeehond '73 DG2 - WSG NieMo-Van Vliet DG2 12 - 6PG5A9483


E1-PUPILLEN SCHROEVEN HET DOELSALDO OP

PG5A9270De eerste thuiswedstrijd van de E1-ploeg was tegen een wel zeer dunne selectie van ZVS/ZPC Numansdorp. De tegenstander was met precies vijf spelers naar Hoogvliet gekomen. Zonder wissels is het lastig spelen en dat werd al heel snel duidelijk. De ploeg uit ’s Gravendeel en Numansdorp keek na de eerste vier minuten al tegen een 8-0 achterstand aan.

In de tweede periode deed de thuisploeg het iets rustiger aan wat leidde tot ‘slechts’ vier treffers. In de derde en vierde periode bleek de tegenstander niet meer bestand tegen het aanvalsgeweld van SG SCOM/De Zeehond ’73.PG5A9304PG5A9337

De thuisploeg kon in de laatste periodes dan ook nog eens elf keer scoren. ZVS/ZPC Numansdorp kon daar niet veel meer tegenover stellen.Volgende week staat er een echte topper op het programma. Nummer 3 SG SCOM/De Zeehond EG1 gaat dan op bezoek bij nummer 2 Wiekslag EG1. Dat wordt zeker een hele spannende wedstrijd.

SG SCOM/De Zeehond '73 EG1 - ZVS/ZPC Numansdorp EG1 23 - 0PG5A9246PG5A9265


E2-PUPILLEN HERSTELLEN ZICH

PG5A9354Na de fikse nederlaag vorige week bij MNC Dordrecht, herstelden de E2-pupillen zich keurig in hun eerste thuiswedstrijd. De tweede vertegenwoordiger van MNC Dordrecht in de competitiepoule bleek een stuk minder sterk en kon met een nederlaag naar huis worden gestuurd.

De spanning droop in de eerste twee periodes van de wedstrijd af. De thuisploeg had in de eerste periode een kleine voorsprong genomen en wist de voorsprong van een doelpunt vast te houden tot halverwege de wedstrijd. PG5A9378PG5A9356
In de derde periode sloegen de kinderen van SG SCOM/De Zeehond ’73 toe. Met vier treffers werd een fraai verschil opgebouwd. In de laatste periode probeerde MNC Dordrecht nog iets terug te doen, maar gesteund door een ruime voorsprong speelden het E2-team een gewonnen wedstrijd.

SG SCOM/De Zeehond '73 EG2 - MNC Dordrecht EG4     14 - 9PG5A9374PG5A9346


ALL AROUND THE WORLD

De zomer en de vakantie lijken alweer een eeuwigheid geleden. Gelukkig hebben we de foto’s nog en daar kunnen we deze herfst nog eens fijn van nagenieten. Van de landen rondom de Middellandse Zee trekken we naar het noorden. Dan komen we uit in Luxemburg waar dames 1 keepster Anouk Grooten en haar gezin is neergestreken.

Hoewel Anouk zelf haar outfit heeft thuisgelaten, is de kleine spruit in het Groothertogdom wel te bewonderen in een mooi groen/wit SCOM-shirt. Vanaf de muren van het kasteel van La Rochette kan het gehele dal hiervan meegenieten!IMG 20170816 WA0045

Help, ik heb mijn foto nog niet ingezonden! Geen nood, dat kan nog steeds. Stuur je inzending (met verenigingsartikel van SCOM of De Zeehond ‘73) naar het e-mail-adres van de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en laat in de een van de aankomende weken de hele vereniging mee nagenieten van jouw vakantie.