Oefenwedstrijden

DSC00829De opening van het competitieseizoen vindt traditioneel plaats door een sessie oefenwedstrijden voor de jeugdploegen. Dit keer was in SVH een dankbare tegenstander gevonden om te sparren. Vanaf 15:00 gingen in de zwembaden in Hoogvliet en Rozenburg de wedstrijden van start.

Tenminste ….

Dat was de bedoeling. Helaas kon SVH geen tweede E-team op de been brengen, zodat de oefenwedstrijd voor de E2-jeugd verviel en pas vanaf 15:45 gespeeld ging worden in Zwembad Hoogvliet. Van de wedstrijden aldaar werden geen foto’s of verslagen aangeleverd, maar wellicht dat dat aankomende week nog volgt.

DSC00812De oudere jeugd speelde de wedstrijden in Rozenburg waar men geen last heeft van een ondiep gedeelte in het bad. De C-jongens openden het bal. Dit jonge nieuwe team had helaas de pech met de C-jongens van SVH een gelouterde eerste klasseploeg te treffen. De jongens weerden zich moedig en wisten in de vierde periode zelfs de ingedutte tegenstander weer wakker te laten schrikken door van 1-17 terug te komen naar 4-17. Dat SVH uiteindelijk onder de twintig doelpunten bleef, mag een compliment worden genoemd.DSC00813

Na de C-jongens was het de beurt aan de B-jongens. Dit was een veel evenwichtiger partij. De eerste periode was voor de gastheren die gemakkelijk op voorsprong kwamen. In de tweede periode werd bij SVH het gaspedaal wat dieper ingetrapt. De Rotterdamse ploeg nam een voorsprong die het uiteindelijk niet meer uit handen gaf. Met minimaal verschil ging de overwinning naar de bezoekers.DSC00820DSC00821

De middag werd afgesloten door de B-meisjes. De ploegen van SG SCOM/De Zeehond ’73 hebben een gelijkwaardige leeftijdsopbouw en een gelijkwaardig niveau. Dat is de afgelopen twee seizoenen al in de competitie gebleken. Ze kennen elkaar dan ook van haver tot gort. De teams ontliepen elkaar ook ditmaal nauwelijks. De thuisploeg bleek uiteindelijk wat zorgvuldiger met de kansen om te gaan. Hoewel SVH nog terugkwam van 3-0 tot 3-2 wonnen de B-meiden van de startgemeenschap het pleit met 5-3.

Uiteindelijk kon worden teruggekeken op een geslaagde en leerzame oefensessie voor de ploegen.DSC00830DSC00831


All Around the World

De zomer en de vakantie lijken alweer een eeuwigheid geleden. Gelukkig hebben we de foto’s nog en daar kunnen we deze herfst nog eens fijn van nagenieten.IMG 7627

In de eerste aflevering van de serie van dit jaar trekken we naar de Balearen en meer bepaald naar het eiland Menorca. Daar togen de broers Robin en Sem Bak naar toe. Aan de foto te zien hebben ze genoten van het prachtige weer daar. Uiteraard ging de SCOM-handdoek mee naar het zwembad en daar zullen ze ongetwijfeld behoorlijk wat indruk mee hebben gemaakt.

Help, ik heb mijn foto nog niet ingezonden! Geen nood, dat kan nog steeds. Stuur je inzending (met verenigingsartikel van SCOM of De Zeehond ‘73) naar het e-mail-adres van de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en laat in de een van de aankomende weken de hele vereniging mee nagenieten van jouw vakantie.